Νο 161_d2 / ΜΑΙ ΙΟΥΝ 2021

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις...

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους ανθρώπους, εξ αιτίας του Covid-19 παρακολουθούμε τις εξελίξεις με αγωνία, ελπίζοντας να τελειώσει γρήγορα αυτή η "βαριά ποινή" που εκτίουμε, μακριά από την θάλασσα και τις χαρές της.

Όλα σχεδόν γίνονται ηλεκτρονικά. Μια κατάσταση στην οποία δεν ήμασταν συνηθισμένοι, την ζούμε και μας φαίνεται πια φυσιολογική. 

Αποστολές ομίλων φουσκωτών, ταξίδια, τεστ, παρουσιάσεις είναι σε στάση αναμονής. Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους, όσο δύσκολο και αν είναι για μας, περιμένοντας την στιγμή που όλα αυτά θα αποτελούν ένα εφιάλτη που έχει περάσει.

Μαζί και στην νέα εποχή του περιοδικού!
Λήδα Βαρβέρη  / Publisher

Το περιοδικό Σκάφος δημοσιεύεται διαδικτυακά.


ΠΑΤΕΝΤΑ. Για εύκολο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ.

Του Σπύρου Πριόβολου nafsiporos@yahoo.gr

ΠΑΤΕΝΤΑ. Για εύκολο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ.

Είτε το σκάφος μας έχει μουράβια είτε όχι, απαιτείται συχνός καθαρισμός τόσο της επιφάνειας γύρω από την ίσαλο γραμμή, όσο και κάτω από την επιφάνεια. Η καλύτερη περίπτωση είναι έχουμε φέρει το σκάφος στα ρηχά, συνήθως επάνω σε άμμο και να στεκόμαστε στα πόδια μας για να καθαρίσουμε.

Πιέζοντας όμως την επιφάνεια της γάστρας, όσο και αν είναι καλά δεμένο το σκάφος συνήθως μετακινείται. Όταν πάλι θέλουμε να καθαρίσουμε κάτω από την ίσαλο γραμμή, δυσκολευόμαστε και τελειώνει γρήγορα η αναπνοή μας, γιατί δεν έχουμε από που να κρατηθούμε και χτυπάμε συνεχώς τα πόδια μας.

Η λύση είναι πολύ απλή, εύκολη και χωρίς κόστος. Αγοράζουμε από ένα κατάστημα με σιδηρικά μια πλαστική βεντούζα τζαμιών, μονή ή διπλή με κόστος κάτω από 15€

Η βεντούζα αυτή πιάνει εύκολα επάνω στον πολυεστέρα και δημιουργώντας σημείο στήριξης. Έτσι με το ένα χέρι κρατιόμαστε από την βεντούζα, και με το άλλο καθαρίζουμε την επιφάνεια, χωρίς να καταβάλουμε προσπάθεια στήριξης, που έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη κατανάλωση του αέρα στα πνευμόνια μας.

Τελειώνοντας από την μια επιφάνεια, μετακινούμε τη βεντούζα σε επόμενη θέση, τόσο επάνω από την επιφάνεια του νερού, όσο και κάτω από αυτή.

Τη διαδικασία αυτή ακολουθούμε και για επισκευή βλαβών κάτω από τη γάστρα π.χ. σχοινί σε προπέλα ή επισκευή γάστρας.

Αν έχουμε τέντερ ή απλά ένα στρώμα θαλάσσης και θέλουμε να καθαρίσουμε την επιφάνεια γύρω από την ίσαλο, χρησιμοποιούμε τη βεντούζα για να μπορούμε να κρατηθούμε κοντά στο σκάφος.

Κάτω. Μονή και διπλή βεντούζα.

ΚατηγορίαΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top