Νο 166 - 2021

NATEX by the SEA.

Η γιορτή της θάλασσας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

25/26/27 Σεπτεμβρίου 2021 - Μαρίνα Ταε Κβον Ντο, Π. Φάληρο.

Μετά από πολύμηνη απουσία οι επισκέπτες της απόλυτης θαλασσινής εμπειρίας, είχαν την ευκαιρία να δώσουν το ραντεβού τους ξανά στην έκθεση NATEX by the Sea. H θαλασσινή αγορά ξεκινά δυναμικά και χιλιάδες φίλων της θάλασσας, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των εκθετών, και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Σκάφη αλλά και Ψαρευτικό Εξολισμό στην θάλασσα. 

 ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: YAMAHA 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΒΕΡΗ - ΤΗΛ: 210 7223168, www.NatexMedia.gr / info@varveris.gr


ΠΑΤΕΝΤΑ. Μηχανικό Βυθόμετρο.

Του Σπύρου Πριόβολου

ΠΑΤΕΝΤΑ. Μηχανικό Βυθόμετρο.

Υπάρχουν φορές που θέλουμε να μετρήσουμε το βάθος της θάλασσας, συνήθως στα ρηχά, για να βεβαιωθούμε αν μπορούμε να δέσουμε με ασφάλεια το σκάφος μας. Ακόμα και αν έχουμε βυθόμετρο, πιθανόν το μάτι να βρίσκεται τοποθετημένο μακριά από την πλώρη ή την πρύμη που μας ενδιαφέρει.

Άλλες πάλι φορές αν θέλουμε να δέσουμε σε ακτή με πρυμάτσα και δεν γνωρίζουμε τα βάθη, είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουμε και να μετρήσουμε.

Τη λύση δίνει το «μηχανικό βυθόμετρο». Δεν είναι άλλο από ένα σχοινί, τυλιγμένο σε μια ανέμη που στην άκρη έχει ένα μεγάλο βαρίδι. Σημαδεύουμε το σχοινί είτε με κόμπους, είτε με βαρίδια που περνούν μέσα από το σχοινί (σωληνωτά), με κλίμακα του μέτρου, για παράδειγμα κάθε 25cm ή 50 cm.

Έτσι προσεγγίζοντας για έλεγχο την ακτή, είτε κολυμπώντας, είτε με κάποιο τέντερ, είτε από οποιοδήποτε σημείο του σκάφους ενδιαφερόμαστε και μετράμε εύκολα το βάθος της θάλασσας.

ΚατηγορίαΠΑΤΕΝΤΑ
Print
Back To Top