Νο 161_d2 / ΜΑΙ ΙΟΥΝ 2021

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις...

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους ανθρώπους, εξ αιτίας του Covid-19 παρακολουθούμε τις εξελίξεις με αγωνία, ελπίζοντας να τελειώσει γρήγορα αυτή η "βαριά ποινή" που εκτίουμε, μακριά από την θάλασσα και τις χαρές της.

Όλα σχεδόν γίνονται ηλεκτρονικά. Μια κατάσταση στην οποία δεν ήμασταν συνηθισμένοι, την ζούμε και μας φαίνεται πια φυσιολογική. 

Αποστολές ομίλων φουσκωτών, ταξίδια, τεστ, παρουσιάσεις είναι σε στάση αναμονής. Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους, όσο δύσκολο και αν είναι για μας, περιμένοντας την στιγμή που όλα αυτά θα αποτελούν ένα εφιάλτη που έχει περάσει.

Μαζί και στην νέα εποχή του περιοδικού!
Λήδα Βαρβέρη  / Publisher

Το περιοδικό Σκάφος δημοσιεύεται διαδικτυακά.


ΠΑΤΕΝΤΑ. Ψαρεύουμε από τη θάλασσα Μεταλλικά Αντικείμενα.

Του Σπύρου Πριόβολου

ΠΑΤΕΝΤΑ. Ψαρεύουμε από τη θάλασσα Μεταλλικά Αντικείμενα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας πέφτουν από το σκάφος στη θάλασσα μεταλλικά αντικείμενα όπως εργαλεία, κλειδιά, μαχαιροπίρουνα. Κάνουμε δουλειές και μας πέφτουν εργαλεία ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα ιδιαίτερα βαριά, όπως μια φιάλη υγραερίου ή ακόμα μια άγκυρα.

Αν βρισκόμαστε σε μια παραλία και το βάθος είναι για τις αντοχές μας βουτάμε και το πιάνουμε. Αν όμως είναι βαθιά ή βρισκόμαστε σε λιμάνι ή υπάρχουν φύκια και δεν βλέπουμε το αντικείμενο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τη λύση δίνει o Sea-searcher ή αλλιώς μαγνήτης της θάλασσας. Ζυγίζει μόλις 1200 gr και οι διαστάσεις του είναι 10 Χ 8cm

Μια συσκευή με μαγνήτη που την δένουμε σε σχοινί και ψαρεύουμε εύκολα μεταλλικά αντικείμενα από τον πυθμένα. Ο συγκεκριμένος μαγνήτης έχει τη δύναμη να σηκώσει πιστοποιημένα μεταλλική επιφάνεια, έως 64 κιλά.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα ανοξείδωτα αντικείμενα inox 316, δεν έλκονται από τον μαγνήτη.

ΚατηγορίαΠΑΤΕΝΤΑ
Print
Back To Top