Δεκαπενταύγουστος 2018 στη Νήσο Χρυσή, με τα σκάφη του Παγκρήτιου.

Κείμενο & φωτογραφίες: Νίκος Δροσατάκης

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 17063
  • 0 Σχόλια
Δεκαπενταύγουστος 2018 στη Νήσο Χρυσή, με τα σκάφη του Παγκρήτιου.

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και το ραντεβού μας δώθηκε και φέτος, στη Χρυσή για το τριήμερο ναυτικό camping. Τα πρώτα σκάφη του Ομίλου από την Πέμπτη βρέθηκαν εκεί. Παρασκευή απόγευμα οι περισσότεροι και Σάββατο μεσημέρι οι τελευταίοι. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 9 σκάφη με τα πληρώματά τους.

Την Παρασκευή το βράδυ μετά την πρόσδεση και ασφάλιση των σκαφών στην νότια πλευρά του νησιού, καθώς και το μπάνιο που ακολούθησε, βρεθήκαμε από νωρίς για φαγητό και μια μουσική παρέα με όργανα, αλλά χωρίς φυσικά… μικροφωνικές μας κράτησε συντροφιά μέχρι αργά. 

Το πρωί με το ξημέρωμα και το πλούσιο πρωινό μας απολαύσαμε τις ομορφιές του νησιού με κολύμπι, ψάρεμα και βόλτες προς τη βόρεια και πιο… κοσμική πλευρά του. Το απόγευμα μετακινηθήκαμε δύο κόλπους ανατολικότερα, στήσαμε τα απαραίτητα για το βραδυνό μπάρμπεκιου στην παραλία και με σεφ το Μανώλη Π. και με χαμηλή μουσική κράτησε η παρέα μας μέχρι αργά.

Την Κυριακή και τελευταία ημέρα ο αέρας έπεσε εντελώς και η ιδέα για μετακίνηση μας στη βόρεια πλευρά του νησιού με τα πανέμορφα νερά δεν βρήκε κανένα να διαφωνεί. Εκεί περάσαμε όλη τη μέρα μας και αργά το απόγευμα ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας στο Λιμάνι της Ιεράπετρας. Τέσσερα από τα σκάφη παρέμειναν στην Ιεράπετρα στο parking του Νίκου Π. τον οποίο και ευχαριστούμε για την βοήθεια στην καθέλκυση και τη φύλαξη των αυτοκινήτων και των τρέιλερ. Αυτό σημαίνει ότι και το επόμενο ΣΚ η παρέα, μικρότερη μεν αλλά θα συνεχιστεί! 

Ευχαριστούμε επίσης τον Βαγγέλη Χάλαρη για την οργάνωση αυτού του όμορφου τριήμερου. Και του χρόνου!

ΚατηγορίαΤΑΞΙΔΙ
Print
Back To Top