Εξόρμηση από τον ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ.

Γράφουν οι: Γιώργος Ρούσσος (πρόεδρος) - Ράνια Κρητικού (Γεν. Γραμματέας) Τ.166

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 20141
  • 0 Σχόλια
Εξόρμηση από τον ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ.

Tην Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ πραγματοποίησε την πρώτη του εξόρμηση, μετά από δύο έτη απραξίας, στο νησί της Δήλου. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεση της εξόρμησης, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον, από μέλη του Ομίλου και μη, το οποίο παρέμεινε σταθερό μέχρι τις παραμονής της πραγματοποίησης της ενώ ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στην υλοποίησή της. Έτσι στην μαρίνα της Ερμούπολης, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής, 39 άνθρωποι  (μέλη και μη) οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε 6 σκάφη και αναχώρησαν για το νησί της Δήλου, πρώτο σταθμό, βάσει προγράμματος, και στη συνέχεια για τη γειτονική Ρήνεια. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη παρά την αρχική επιφύλαξη της βροχόπτωσης και ο ενθουσιασμός για το πρώτο ομαδικό ταξίδι μετά τις αλλεπάλληλες καραντίνες κυριάρχησε σε κυβερνήτες και πληρώματα.

Η άφιξη στη Δήλο έγινε στις 11.00 το πρωί και μετά την έκδοση των εισιτηρίων συγκεντρωθήκαμε για να γίνει μια συνοπτική αναδρομή στην ιστορία του λαμπρού αυτού νησιού και μια σύντομη περιήγηση στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο, που είναι γεμάτος από περίλαμπρα μνημεία των περιόδων ακμής της. Για την περιήγηση στο χώρο δόθηκε ένα δίωρο περιθώριο, για να πάρουν οι εκδρομείς μια μικρή γεύση από την σπουδαιότητα και της ιερότητητά του, ενώ μετέπειτα επιβιβαστήκαμε στα σκάφη προκειμένου να μεταφερθούμε στη Ρήνεια.

Η μεγαλύτερη αδερφή της Δήλου, μας περίμενε λουσμένη στο φως με νερά καταπράσινα και ελκυστικά. Έτσι, μια και το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο πλέον, αρκετοί επέλεξαν να βουτήξουν στη θάλασσα, άλλοι να περιηγηθούν στο νησί ενώ στο τέλος όλοι επιβιβασμένοι στα σκάφη, αρόδου, επιδόθηκαν σε ένα «οικογενειακό τραπέζι», όπου ο καθένας διέθεσε το φαγητό και το ποτό του. Η παρέα παρέμεινε ευδιάθετη μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπότε ήρθε η ώρα της επιστροφής στο νησί της Σύρου.

Η μετάβαση ήταν σύντομη ενώ η είσοδος στη μαρίνα σε σχηματισμό των σκαφών, έφερε μνήμες από καλές εποχές, με τα ταξίδια και τις αποστολές που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος στα χρόνια που λειτουργεί. Το συγκεκριμένο ταξίδι που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιούργησε ευφορία στα μέλη και αισιοδοξία για την πορεία του Ομίλου, ο οποίος έχει να ζήσει και άλλες στιγμές χαράς και δημιουργίας, επικοινωνώντας με την κοινωνία του νησιού της Σύρου και εκτείνοντας εκ νέου τη δράση του στα νησιά των Κυκλάδων.

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top