Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.)

Επιμέλεια: Λήδα Βαρβέρη Τ.166_153

Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.)

Σε συνομιλία μας με τον Κώστα Κοκινάκο, ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για τον Πατραϊκό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών.

Ο Όμιλός μας ιδρύθηκε το 1990 και έχει συνεχείς δράσεις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και αναψυχής. Έχουμε πραγματοποιήσει αποστολές ιατρικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

α) Στην Γαύδο το 1999 με δωρεά καρδιογράφου με τηλεμετρία, για τις ανάγκες των κατοίκων.

β) Στον Καστό το 2000 με προσφορά φαρμακευτικού υλικού και δωρεά ιατρικού μηχανήματος.

γ) Στον Αη Στράτη το 2001 προσφορά ενός πλήρους Ιατρείου και ενός δεκάμετρου φουσκωτού για τις ανάγκες μεταφοράς των ασθενών τους.

δ) Στην Κάσο και στο Καστελόριζο ιατρική φροντίδα στους κατοίκους.

Έχουμε οργανώσει με μεγάλη επιτυχία για σειρά ετών στην πόλη μας, Πανελληνίους αγώνες ταχυπλοΐας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού αλλά και της τοπικής οικονομίας.

ε) Το 2014 συμμετείχαμε με τέσσερα (4) σκάφη στην Πανελλήνια της Σύρου.

στ ) Το 2015 συμμετείχαμε με έξι (6) σκάφη, με 8 Ιατρούς της πόλης μας και τριάντα άτομα πληρώματα στην Ιατρική και Εκπαιδευτική Αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης στην Αλόννησο που οργάνωσε ο Μακεδονικός ΟΦΣ, εξετάζοντας πάνω από 2.000 περιστατικά. Είμασταν έτοιμοι για την Πανελλήνια της Λέρου, αλλά τελευταία στιγμή λόγω αλλαγής ημερομηνίας, δεν μπορέσαμε να είμαστε παρόντες.

Ζ) Συμμετείχαμε το 2016 με 13 σκάφη στην Πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών που οργάνωσε η Ομοσπονδία με τον αδελφό ΜΟΦΣ, στην Αλόννησο, όπου 230 σκάφη και 1.000 άτομα, πληρώματα από όλη την Ελλάδα εκτός τουριστικής περιόδου, δώσαμε πνοή στα νησιά των βόρειων Σποράδων.

Έχουμε ταξιδέψει στις αλύτρωτες πατρίδες Ίμβρο και Τένεδο, ενώ μας έχει υποδεχτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη.

Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στον διάπλου Ρίου - Αντιρρίου που πραγματοποιεί ο ΟΚΑΝΑ. Διαθέτουμε σκάφη μελών μας για έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης υποστηρίζουμε εκδηλώσεις στη θάλασσα, που οργανώνονται από φορείς της πόλης μας.

ΚατηγορίαΟΜΙΛΟΙ
Print
Back To Top