2.080 Μίλια από την Γένοβα στο Καστελόριζο με ένα φουσκωτό 6,5 μέτρα.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη T.163

2.080 Μίλια από την Γένοβα στο Καστελόριζο με ένα φουσκωτό 6,5 μέτρα.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, ο Alberto Bagagli και ο Fabio Peschiera (που ανέλαβαν την προηγούμενη μέρα μετά τον Alex Di Lelio και τον Danilo Redaelli) ολοκλήρωσαν το έκτο μέρος της πρωτότυπης αυτής «σκυταλοδρομίας» του "Mediterraneo 2021", μια αποστολή που διοργάνωσε το Club del Gommone του Μιλάνο.

Η “σκυταλοδρομία” αυτή βασίζεται στην αλλαγή των πληρωμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής.

Έφτασαν στο Καστελόριζο, ένα ελληνικό νησί, το επίσημο όνομα του οποίου είναι το Μεγίστη, στην άκρη του ανατολικό Αιγαίου, λιγότερο από 3 χλμ. από την ακτή της Μικράς Ασίας.

Από εκεί θα επιστρέψουν στη Γένοβα, περνώντας πρώτα από τα νησιά του Αιγαίου, με προγραμματισμένη άφιξη στην Ιταλία για τις 9 Ιουλίου.

Η απόσταση του ταξιδίου ήταν 2.080 μίλια

Φουσκωτό σκάφος: Nuova Jolly NJ650 XL, εξωλέμβια Suzuki DF140 BG, όργανα Simrad + Ναυτικός δορυφορικός συναγερμός.

Το Suzuki Nuova Jolly NJ650 XL έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου 19/6/21 στο Κουφουνήσι, στις Μικρές Κυκλάδες. Μια άλλη δύσκολη μέρα για τους δύο καπετάνιους του Club del Gommone (Alberto Bagagli και Fabio Peschiera) λόγω της δυνατής θάλασσας που συνάντησαν. Κατά την άφιξή τους στο πανέμορφο νησί των Μικρών Κυκλάδων συνάντησαν τον Γενικό Γραμματεά του ΟΦΣΕ Γιάννη Σουάνη,  που συνέφαγε με τους δύο ταξιδιώτες. Την επομένη ο Alberto Bagagli και ο Fabio Peschiera συνέχισαν την πορεία για Μύκονο.


Το Club del Gommone του Μιλάνου, είναι μία από τις παλαιότερες λέσχες σκαφών της Ευρώπης και ιδρύθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 1970. Το 2019 πραγματοποίησε τη δράση «Μύθος» Περιπέτεια στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκίνησε με ένα φουσκωτό Marshall 5,5 μέτρων και μηχανή Suzuki 40hp από την Γένοβα με προορισμό την Αθήνα, πλέοντας στη νότιο Ιταλία, διασχίζοντας την Αδριατική και το Ιόνιο, κάνοντας τον γύρο της Πελοποννήσου και φθάνοντας στην Αθήνα. Μάλιστα τότε συναντήθηκαν με τα μέλη του ΟΦΣΕ μετά από πρωτοβουλία του επίτιμου προέδρου Τάσου Πορτοκάλογλου.

*  Ο πολύ καλός μας φίλος Γιάννης Αθανασόπουλος μας έστειλε φωτογραφία από το πέρασμα του φουσκωτού από την Καλαμάτα.

Διαβάστε εδώ γι αυτό το ταξίδι.

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top