Ημερίδα ΣΕΜΕΞ και παρουσίαση του πετρελαιοκινητήρα ΟΧΕ.

Του Νίκου Ρακιτζή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 19607
  • 0 Σχόλια
Ημερίδα ΣΕΜΕΞ και παρουσίαση του πετρελαιοκινητήρα ΟΧΕ.

Με μεγάλη επιτυχία και ακόμη πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή μελών και φίλων του Πανελλήνιου Σωματείου Τεχνικών Μηχανών Θαλάσσης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα – σεμινάριο που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο ΟΑΣΙΣ, στη Γλυφάδα, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018.
Η προσέλευση των μελών ήταν θεαματική (ενενήντα παρουσίες), καθώς και η συμμετοχή των προσκεκλημένων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήρθαν μέλη του Σωματείου από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, το Λεωνίδιο, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Λακωνία, το Κρανίδι, την Κόρινθο, το Μύτικα Μεσολογγίου, και από την Αττική.
Επίσης παρευρέθηκαν ο κ. Ευάγγελος Γλαρίδης, από τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ, ο κ. Δημοσθένης Βαρβέρης εκδότης του περιοδικού μας, ο κ. Αλέξανδρος Ζέης, ο κ. Γκίνης Θεόδωρος, ο κ. Κασωτάκης Γρηγόριος, ο κ. Κυνηγόπουλος Γιάννης, ο κ. Άρης Ζέης, ο κ. Πέππας Νίκος, ο κ. Μακατός, και ο κ. Σαξώνης.

Ο ΣΕΜΕΞ θέλει να ευχαριστήσει για την άρτια παρουσίαση τις εισηγήτριες της ημερίδας κα Αθανασία Ζέρβα φοροτεχνικό και την κα Βασιλική Κουτσοπανάγου, δικηγόρο και νομική σύμβουλο του σωματείου από το 1997.

Η συμβολή τους στην ημερίδα βοήθησε τους συμμετέχοντες να πάρουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν το επάγγελμά τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμός υπήρξε από την παρουσίαση σε πανελλήνια πρώτη η παρουσίαση του εξωλέμβιου κινητήρα ΟΧΕ DIESEL από τη MOTOCRAFT.

Ο κ. Αλέξανδρος Ζέης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, με ιδιαίτερο ζήλο προλόγισε την παρουσίαση. Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Πέππας παρουσίασε τον κινητήρα και ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου μας κ. Χρυσόστομος Σουμαλάς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συμμετείχαν στην ημερίδα και ιδιαίτερα τον κ. Αλέξανδρο Ζέη ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε να παρουσιάσει το νέο απόκτημα της MOTOCRAFT.

Παρουσίαση του πετρελαιοκινητήρα OXE Diesel.

Ο εξωλέμβιος κινητήρας πετρελαίου OXE Diesel είναι ο πρώτος εξωλέμβιος πετρελαιοκινητήρας υψηλής απόδοσης στον κόσμο και θέτει νέα πρότυπα στην αντοχή, την απόδοση, την κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων για έναν εξωλέμβιο κινητήρα. 

Η κατασκευάστρια εταιρεία Cimco Marine, ξεκίνησε το σχεδιασμό και την κατασκευή αυτού του εξωλέμβιου κινητήρα πετρελαίου με στόχο να προσφέρει τον πρώτο εξωλέμβιο diesel υψηλής απόδοσης. Στόχος των σχεδιαστών και των μηχανικών ήταν να προσφέρουν μία εξωλέμβια με κύρια χαρακτηριστικά την ανθεκτικότητα, την αντοχή και την υψηλή απόδοση. Οι κινητήρες της OXE Diesel είναι ιδανικοί για στρατιωτικά σκάφη, σκάφη ψαρέματος, θαλάσσια ταξί, super yachts και σκάφη μεταφοράς φορτίων.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία τους, επέτρεψε στη Cimco να σχεδιάσει μια ισχυρή εξωλέμβια που θα μεταφέρει αποτελεσματικά την υψηλή ισχύ και την υψηλή ροπή του πετρελαιοκινητήρα στην προπέλα. Σε συνδυασμό με την αρθρωτή διάταξη εξασφαλίζεται ένας εξαιρετικά στιβαρός κινητήρας βαρέως τύπου.

Οι κινητήρες OXE Diesel πληρούν την οδηγία “ενιαίου καυσίμου” του ΝΑΤΟ, προσφέροντας ιδανικές και ασφαλείς λύσεις για στρατιωτικές εφαρμογές, εφαρμογές διάσωσης και μεγάλες εμπορικές εφαρμογές, αλλά και για αλιευτικά, σκάφη έρευνας, σκάφη τουρισμού, σκάφη μεταφοράς φορτίου όπου το κόστος λειτουργίας είναι σημαντικός παράγοντας.

Η στιβαρή κατασκευή των εξωλέμβιων κινητήρων OXE Diesel, τους κάνει ανθεκτικούς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον γιατί καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα από ένα αντίστοιχο εξωλέμβιο κινητήρα βενζίνης και η συντήρηση τους είναι εύκολη και οικονομική. 

Καύσιμο Diesel

Ο πετρελαιοκινητήρας παρέχει υψηλή απόδοση και ροπή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ισχυρή ώθηση και επιτάχυνση, με ικανότητα μεταφοράς βαρέων φορτίων ενώ λειτουργεί με μεγάλη ποικιλία καυσίμων: EN 590, ASTM D 975 κλπ.

Φιλικό πρός στο περιβάλλον

Η χρήση εξαιρετικά σύγχρονης τεχνολογίας κινητήρων βασισμένης στην αυτοκινητοβιομηχανία εξασφαλίζει τα χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Εύκολη συντήρηση

Τα εύκολα προσβάσιμα σημεία ελέγχου και η αρθρωτή σχεδίαση δημιουργούν ένα περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη. Η αξιόπιστη μονάδα τροφοδοσίας διατηρεί χαμηλά το κόστος συντήρησης και κόστος ανταλλακτικών. Ο αρθρωτός σχεδιασμός δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει εξαρτήματα και να διατηρεί την εξωλέμβια σε άριστη κατάσταση. 

ΚατηγορίαΗΜΕΡΙΔΑ
Print
Back To Top