Ιταλία Ελλάδα με σκάφος 5,5 μέτρα και μηχανή 40 hp.

Ο Ο.Φ.Σ.Ε. ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ CLUB DEL GOMMONE ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 24155
  • 0 Σχόλια
Ιταλία Ελλάδα με σκάφος 5,5 μέτρα και μηχανή 40 hp.

Το Club del Gommone του Μιλάνου, μία από τις παλαιότερες λέσχες σκαφών της Ευρώπης που ιδρύθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 1970, πραγματοποιεί τη δράση «Μύθος» Περιπέτεια στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκίνησε με ένα φουσκωτό Marshall 5,5 μέτρων και μηχανή Suzuki 40hp, από την Γένοβα με προορισμό την Αθήνα, πλέοντας στη νότιο Ιταλία, διασχίζοντας την Αδριατική και το Ιόνιο, κάνοντας τον γύρο της Πελοποννήσου και φθάνοντας στην Αθήνα.

Για την επιστροφή, το σκάφος θα πλεύσει μέσω της Διώρυγας της Κορίνθου, θα ακολουθήσει τις ακτές της Ηπείρου, της Αλβανίας, της Κροατίας, της Τεργέστης, της Βενετίας και θα ανέβει τον Πάδο ποταμό για να επιστρέψει στη βάση του. Συνολικά θα κάνει 2.900 μίλια σε 35 ημέρες πλοήγησης, περίπου ογδόντα μίλια την ημέρα. Στο σκάφος επιβαίνουν δύο άτομα (κυβερνήτης και συγκυβερνήτης), οι οποίοι αλλάζουν σε τακτά διαστήματα, σε ένα είδος λαμπαδηδρομίας, παραδίδοντας το σκάφος στους επόμενους για να συνεχίσει τη ρότα του. Συνολικά οι κυβερνήτες είναι 24 άτομα.

Ο Ο.Φ.Σ.Ε., με πρωτοβουλία του επιτίμου προέδρου Τάσου Πορτοκάλογλου, οργάνωσε μία υποδοχή του ιταλικού σκάφους «Μύθος» στην Αττική. Το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαΐου, δύο σκάφη του Ομίλου, με κυβερνήτες τον Γιάννη Σουάνη και τον Σωτήρη Τσαμπιρά, μαζί με μέλη του Δ.Σ. και άλλα μέλη του Ομίλου, έφθασαν στην Πέρδικα της Αίγινας, όπου υποδέχθηκαν το σκάφος «Μύθος» και το συνόδευσαν μέχρι την Ναυταθλητική μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά. Εκεί οι κυβερνήτες Virginio Gandini και Antonio Tadolti παρέδωσαν την σκυτάλη στους δύο επόμενους, και σχεδόν άμεσα αναχώρησε, για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το βράδυ του Σαββάτου, στο Εντευκτήριο του Ομίλου οργανώθηκε εκδήλωση προς τιμήν του Club del Gommone του Μιλάνου. Μέλη του ΟΦΣΕ υποδέχθηκαν σε μία ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα τους δύο Ιταλούς κυβερνήτες, τον Virginio Gandini, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Club del Gommone και τον Antonio Tadolti. Συζήτησαν και αντάλλαξαν εμπειρίες, μίλησαν για τις δράσεις των δύο Ομίλων και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση ότι οι δύο Όμιλοι θα ξανασυναντηθούν, ο Πρόεδρος Gandini προσκάλεσε τον ΟΦΣΕ στο Μιλάνο, προκειμένου οι δύο Όμιλοι να πραγματοποιήσουν μία κοινή δράση, μέσα σε ένα πνεύμα αδελφοποίησης.

 CLUB DEL GOMMONE 

Ο Όμιλος γεννήθηκε από το πνεύμα της περιπέτειας μιας μικρής ομάδας ενθουσιωδών φίλων της θάλασσας. Ήταν Ιούνιος 1969. Στο Μιλάνο τον Ιανουάριο του 1970 γεννήθηκε επίσημα το Inflatable Club. Η πρώτη λέσχη στην Ιταλία, η πρώτη στην Ευρώπη! Το 1971 καταλήγουμε συνδεδεμένοι με την ιταλική ομοσπονδία Powerboat και πάντα συμμετείχαμε σε αποστολές και περιπέτειες σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες.

ΚατηγορίαΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟ
Print
Back To Top