Η Winner παρουσίασε δύο φουσκωτά στην έκθεση ΝΑΤΕΧ 2021 (Video).

Του Δημοσθένη Βαρβέρη T.166

Η Winner παρουσίασε δύο φουσκωτά στην έκθεση ΝΑΤΕΧ 2021 (Video).

Στην έκθεση ΝΑΤΕΧ που έγινε στην Αθήνα σε ανοικτό χώρο, πάνω στην θάλασσα, σην μαρίνα του Ταε Κβον Ντο το ναυπηγείο της Winner συμετείχε και παρουσίασε δύο φουσκωτά. Το ένα μάλιστα ήταν διαθέσιμο για δοκιμές στο νερό.

Η εταιρεία Winner, ιδρύθηκε το 1990 από τον Γιάννη Ταράση στην Καλλιθέα, που ξεκίνησε την κατασκευή φουσκωτών σκαφών. Μεγάλο ατού του ναυηγείου ήταν η πολυετής ενασχόληση του κου Ταράση σε αγώνες ταχυπλόων και φουσκωτών σκαφών, έχοντας κατακτήσει πολλές νίκες και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Λίγα χρόνια αργότερα, το ναυπηγείο εγκαταστάθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις στο 2ο χλμ. Κορωπίου – Μαρκόπουλου, όπου λειτουργεί έως σήμερα.

Από την ίδρυση της, έχουν περάσει 30 χρόνια επιτυχιών και ανάπτυξης και συνεχίζει τον εμπλουτισμό της γκάμας της σε κατασκευές, αριθμώντας σήμερα ήδη 15 μοντέλα.

Κατασκευάζει σκάφη από 2,5 μέτρα έως 10 και όπως μας είπε ο κος Ταράσης στην έκθεση ΝΑΤΕΧ 2021, ετοιμάζεται την επόμενη χρονιά και κάτι μεγαλύτερο.

Τα σκάφη του ναυπηγείου είναι όλα OPEN (χωρίς καμπίνα), αλλά στην έκθεση μας ανακοινώθηκε ότι θα ετοιμαστεί καμπίνα για δύο σκάφη 7,5 και 9 μέτρα.

Το σκάφος που παρουσιάστηκε εκτός νερού (υπήρχε και μεγαλύτερο σκάφος για δοκιμές στο νερό) είναι 29 πόδια - 8,80m. Ταξιδεύει άνετα με μια μηχανή 250hp (αυτή είναι και η βασική πρόταση της εταιρίας).

Το σκάφος που βλέπουμε στο video έχει κινητήρα 300hp. Αναπτύσει ταχύτητα 53 knots και έχει κατανάλωση στις οικονομικές ταχύτητες 1,2 έως 1,4 λίτρα. Το τεπόζιτο των καυσίμων είναι 500 λίτρων, 120 λίτρα του νερού και η άδειά του είναι για 10 επιβαίνοντες.

Στο μπροστινό μέρος της κονσόλας υπάρχει τουαλέτα με εσωτερικό ύψος 1,8μ, πλάτος 1μ και μήκος 1,5μ.

Με τα ίδια χαρακτηριστικά στην κουβέρτα είναι και το 33άρι που ήταν στο νερό. Το μήκος αλλάζει μόνο.

H κατασκευή βασίζεται σε νέες μεθόδους και τεχνοτροπίες διαχείρισης τεχνολογικά προηγμένων υλικών, όπως unidirectional, biaxial 45 BIAX, 0-90 BIR, Airex, Kevlar κλπ, με στόχο πάντα την υψηλότερη ποιότητα κατασκευής για την ασφάλεια, που προσφέρει η WINNER στούς πελάτες της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΚατηγορίαΕΚΘΕΣΗ ΝΑΤΕΧ
Print
Back To Top