Οι ΚΡΗΤΕΣ στο ΙΟΝΙΟ - 15η Ετήσια Εκδρομή με τον Παγκρήτιο Όμιλo Φουσκωτών Σκαφών.

Κείμενο: Νίκος Δροσατάκης, Φωτογραφίες: Νικος Δροσατάκης, Δημήτρης Γιαβρίδης, Ελένη Πλατάκη.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 563
  • 0 Σχόλια
Οι ΚΡΗΤΕΣ στο ΙΟΝΙΟ - 15η Ετήσια Εκδρομή με τον Παγκρήτιο Όμιλo Φουσκωτών Σκαφών.

Tρίτη χρονιά φέτος που ο Όμιλος μετά τις Σποράδες το 2016 και τα νησιά του Αργοσαρωνικού το 2017, έβαλε πλώρη για ένα μακρινό πανέμορφο προορισμό, τα νησιά του Ιονίου. Αρωγός μας και σε αυτό το ταξίδι οι Μinoan Lines, όπου επιβιβάσαμε 12 σκάφη, αυτοκίνητα και μια θαλασσινή παρέα από 50 άτομα ξεκινήσαμε με προορισμό τα πανέμορφα Επτάνησα. 
(Ας θυμηθούμε την αποστολή του ΠΟΦΣ το 2018)

Λιχαδονήσια & Σποράδες με τον Μακεδονικό.

Του Θόδωρου Καρτσιώτη T.166

Λιχαδονήσια & Σποράδες με τον Μακεδονικό.

Τα σκάφη που είχαν ετοιμασθεί για την Αμοργό, μετά τη ματαίωση της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης 2018, συμμετείχαν στην εκδρομή των 300+ μιλίων στα Λιχαδονήσια και στις Σποράδες. Το βράδυ της Πέμπτης 28/6, στη Μαρίνα Mirragio, κατέπλευσε ο Δήμος με την οικογένειά του (το σκάφος τους ελλιμενίζεται στον Πλαταμώνα). Η φιλοξενία στη μαρίνα ήταν και πάλι άψογη. Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Δέδε και τους συνεργάτες του, που για ακόμη μία φορά έδειξαν έμπρακτα τη θετική τους διάθεση συνεργασίας με τον Μ.Ο.Φ.Σ. 

Από την Αλεξανδρούπολη, με φουσκωτό σε Θάσο - Πορτο Κουφό - Σποράδες.

Με τη Μηχανή του Χρόνου: Θυμάται ο Σπύρος Χαλάστρας (κείμενο & φωτογραφίες) T.166

Από την Αλεξανδρούπολη, με φουσκωτό σε Θάσο - Πορτο Κουφό - Σποράδες.

Ήταν ένα από αυτά τα πρωινά λίγο πριν βγει ο ήλιος που ο ουρανός μοιάζει με νερωμένο ούζο, εξαφανίζοντας τ αστέρια ενώ τα πάντα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον μεγάλο πορφυρένιο δίσκο την αυτού μεγαλειότητα τον ήλιο, ο οποίος θα άρχιζε σε λίγο να μας κυνηγάει μια και η κατεύθυνση στο ξεκίνημα μας ήταν δυτική. Το ξεκίνημα όπως πάντα από τη βάση μας, το όμορφο, πρακτικό με τεράστια γλύστρα λιμανάκι της Μάκρης, μόλις δέκα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη.

Δονούσα Μάγισσα, με φουσκωτό!

Του Νίκου Ροδόπουλου Τ.166

Δονούσα Μάγισσα, με φουσκωτό!

Φέτος έπεσα στο νερό μόνος μου, ξεκίνησα μόνος μου το ταξίδι των διακοπών, όχι όπως άλλες χρονιές που πάντα ξεκινούσαμε 3 – 4 σκάφη μαζί.

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό ξεκίνησα με την οικογένεια μου με πρώτο προορισμό τα Λουτρά της Κύθνου να σμίξουμε με άλλα δύο φιλικά σκάφη όπου θα συνεχίζαμε μαζί το ταξίδι έως τον τελικό μας προορισμό, την Δονούσα(100νμ από την Ανάβυσσο).

Εφόσον τα μοτέρ μου είχαν ζεσταθεί (2X200 SUZUKI DF-200) και ξεκινήσαμε τον πλου, έκανα στην σκέψη μου τον κλασσικό έλεγχο : αν όλη η προετοιμασία του σκάφους (GREAT WHITE 9,30) είχε γίνει σωστά, συνειδητοποίησα πόσο σωστή ήταν η απόφαση μας να μην ξεκινήσουμε το προηγούμενο απόγευμα με τους φίλους μας το ταξίδι των διακοπών με μία διανυκτέρευση - στάση στην Κύθνο, γιατί θα γινόντουσαν όλα υπό πίεση κάτι που πρέπει να αποφεύγεται σε ένα μακρινό ταξίδι, το οποίο θα έχει μακρά διάρκεια τουλάχιστον είκοσι ημερών.

Εξόρμηση από τον ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ.

Γράφουν οι: Γιώργος Ρούσσος (πρόεδρος) - Ράνια Κρητικού (Γεν. Γραμματέας) Τ.166

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 731
  • 0 Σχόλια
Εξόρμηση από τον ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ.

Tην Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ πραγματοποίησε την πρώτη του εξόρμηση, μετά από δύο έτη απραξίας, στο νησί της Δήλου. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεση της εξόρμησης, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον, από μέλη του Ομίλου και μη, το οποίο παρέμεινε σταθερό μέχρι τις παραμονής της πραγματοποίησης της ενώ ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στην υλοποίησή της. Έτσι στην μαρίνα της Ερμούπολης, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής, 39 άνθρωποι  (μέλη και μη) οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε 6 σκάφη και αναχώρησαν για το νησί της Δήλου, πρώτο σταθμό, βάσει προγράμματος, και στη συνέχεια για τη γειτονική Ρήνεια. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη παρά την αρχική επιφύλαξη της βροχόπτωσης και ο ενθουσιασμός για το πρώτο ομαδικό ταξίδι μετά τις αλλεπάλληλες καραντίνες κυριάρχησε σε κυβερνήτες και πληρώματα.

Back To Top