Σπύρος Πριόβολος


ΠΑΞΟΙ - Tο ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα.

Του Σπύρου Πριόβολου T.155

ΠΑΞΟΙ - Tο ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα.

Κάθε νησί έχει τις ιδιαίτερες ομορφιές του. Τόσα όμως πολλά χαρίσματα σε ένα τόσο μικρό νησί δύσκολα βρίσκει κανείς. Γι αυτό σύμφωνα με τη μυθολογία, το δημιούργησε ο θεός Ποσειδώνας αποκόπτοντας με την τρίαινά του το νότιο τμήμα της Κέρκυρας, θέλοντας να δημιουργήσει ένα απόμερο από τους άλλους θεούς νησί για να χαίρεται τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη. Έχασε όμως την τρίαινα και αργότερα οι Παξινοί την ανέσυραν από τον βυθό της θάλασσας και έκτοτε το νησί έχει ως έμβλημά του την τρίαινα του Ποσειδώνα. Μπορεί να είναι ο Βενιαμίν των Επτανήσων, αλλά η παροιμία που θέλει το ακριβό άρωμα να τοποθετείται σε μικρό μπουκάλι, βρίσκει την εφαρμογή της στους Παξούς. Λιμάνι σαν το φιόρδ που σχηματίζεται στον Γάιο, δεν συναντάμε άλλο στην Ελλάδα. Δύσκολα συναντά κανείς το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας, τις απίστευτες ακρογιαλιές και τις θαλάσσιες σπηλιές, με τα κυπαρίσσια και τις ελιές, να φτάνουν ως τη θάλασσα στις δαντελωτές ακτές.

Τεκμήρια και Φόρος Πολυτελείας Σκαφών Αναψυχής. Μειώστε τα ποσά που πληρώνετε!

Tου Σπύρου Πριόβολου

Τεκμήρια και Φόρος Πολυτελείας Σκαφών Αναψυχής. Μειώστε τα ποσά που πληρώνετε!

Ήδη έχει μπει το φθινόπωρο και η συχνή χρήση των σκαφών αναψυχής περιορίζεται Τα ποσά όμως που πληρώνουμε στην εφορία, τρέχουν κανονικά είτε το χρησιμοποιούμε είτε όχι. Μερική λύση στο πρόβλημα δίνει η «ακινησία», που επηρεάζει τόσο το «Τεκμήριο διαβίωσης» όσο και το «φόρο πολυτελείας». Το «τέλος πλόων», που έχει ψηφιστεί από το 2013, δεν έχει ακόμα τεθεί σε ισχύ. Τι είναι όμως το «Τεκμήριο Διαβίωσης» και τί ο «φόρος πολυτελείας»;  Απευθυνθήκαμε στο καταξιωμένο στο χώρο φοροτεχνικό γραφείο του κου Γιάννη Δεσποτίδη, προκειμένου να πάρουμε τεκμηριωμένες φοροτεχνικά απαντήσεις.

ΠΑΤΕΝΤΑ. Για εύκολο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ.

Του Σπύρου Πριόβολου nafsiporos@yahoo.gr

ΠΑΤΕΝΤΑ. Για εύκολο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ.

Είτε το σκάφος μας έχει μουράβια είτε όχι, απαιτείται συχνός καθαρισμός τόσο της επιφάνειας γύρω από την ίσαλο γραμμή, όσο και κάτω από την επιφάνεια. Η καλύτερη περίπτωση είναι έχουμε φέρει το σκάφος στα ρηχά, συνήθως επάνω σε άμμο και να στεκόμαστε στα πόδια μας για να καθαρίσουμε.

ΠΑΤΕΝΤΑ. Μηχανικό Βυθόμετρο.

Του Σπύρου Πριόβολου

ΠΑΤΕΝΤΑ. Μηχανικό Βυθόμετρο.

Υπάρχουν φορές που θέλουμε να μετρήσουμε το βάθος της θάλασσας, συνήθως στα ρηχά, για να βεβαιωθούμε αν μπορούμε να δέσουμε με ασφάλεια το σκάφος μας. Ακόμα και αν έχουμε βυθόμετρο, πιθανόν το μάτι να βρίσκεται τοποθετημένο μακριά από την πλώρη ή την πρύμη που μας ενδιαφέρει.

ΠΑΤΕΝΤΑ. Ψαρεύουμε από τη θάλασσα Μεταλλικά Αντικείμενα.

Του Σπύρου Πριόβολου

ΠΑΤΕΝΤΑ. Ψαρεύουμε από τη θάλασσα Μεταλλικά Αντικείμενα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας πέφτουν από το σκάφος στη θάλασσα μεταλλικά αντικείμενα όπως εργαλεία, κλειδιά, μαχαιροπίρουνα. Κάνουμε δουλειές και μας πέφτουν εργαλεία ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα ιδιαίτερα βαριά, όπως μια φιάλη υγραερίου ή ακόμα μια άγκυρα.

Back To Top