Στα άδυτα του «Θαλάμου Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ναυτιλίας (1ο Mέρος)

Tου Σπύρου Πριόβολου

Στα άδυτα του «Θαλάμου Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ναυτιλίας (1ο Mέρος)

Δέος προκαλεί σε όσους ασχολούμαστε με τη θάλασσα, η φράση «Θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, γιατί συνήθως είναι συνδεδεμένη με ναυτικά ατυχήματα. Ας γνωρίσουμε από κοντά όλους αυτούς τους «αγγέλους», που βρίσκονται σε επιφυλακή καθημερινά όλο το 24ωρο, για να μας προστατεύσουν όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά.

Στα άδυτα του «Θαλάμου Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ναυτιλίας (2ο Mέρος)

Του Σπύρου Πριόβολου

Στα άδυτα του «Θαλάμου Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ναυτιλίας  (2ο Mέρος)

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης αναφερθήκαμε στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος διάσωσης στη θάλασσα, ενώ στο δεύτερο μέρος θα αναφερθούμε σε περιστατικά καθώς και σε συμβουλές. 
Στο ΕΚΣΕΔ υπάρχει ένα μοντέλο με «σενάριο επιβίωσης ναυαγού». Ένα πρόγραμμα για να υπολογίζει θεωρητικά το χρόνο που μπορεί να παραμείνει στο νερό ο ναυαγός έχοντας τις αισθήσεις του και συνολικό χρόνο επιβίωσης. Αυτό βέβαια είναι θεωρητικό, αλλά το λαμβάνουν υπόψη μόνο προκειμένου να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους.

Χειμωνιάτικο σεργιάνι - Με Φουσκωτό σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα με την All For Blue (Β΄ΜΕΡΟΣ)

Του Σπύρου Πριόβολου

Χειμωνιάτικο σεργιάνι - Με Φουσκωτό σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα με την All For Blue (Β΄ΜΕΡΟΣ)

Η αποστολή του οργανισμού ALL FOR BLUE της Κατερίνας Τοπούζογλου, είχε ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου από τη Σύρο με προορισμό τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Σκοπός της αποστολής που είχε οργανωθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την ονομασία «KEEP AEGEAN BLUE», ήταν σεμινάρια σε Λύκεια, με θέμα την «προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος – Shark Aware» και στη συνέχεια βιωματική δράση με παράκτιο καθαρισμό παραλιών από του μαθητές και υποβρύχιο καθαρισμό από δυο μέλη της αποστολής, σε συνεργασία με πιστοποιημένους δύτες με ελεύθερη και αυτόνομη κατάδυση. Σκοπός της αποστολής είναι η ευαισθητοποίηση των κυττάρων της κοινωνίας προκειμένου να σώσουμε τις θάλασσες που σύμφωνα με έρευνες το 2048 τα σκουπίδια θα είναι περισσότερα από τα ψάρια.

H Μαρίνα Φλοίσβου συμμετέχει στο LifeGatePlasticlessProject.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει δράσεις αειφορίας και προστασίας της θαλάσσιας ζωής.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 464
  • 0 Σχόλια
H Μαρίνα Φλοίσβου συμμετέχει στο LifeGatePlasticlessProject.

Σε ειδική εκδήλωση προβολής και ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Μαρίνα Φλοίσβου, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, έγινε επίδειξη του πρώτου Seabin στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη συσκευή συλλογής πλαστικών απορριμμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας και προστασίας της θαλάσσιας ζωής έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί στην Μαρίνα Φλοίσβου στo πλαίσιο του προγράμματος LifeGatePlasticlessProject που φιλοδοξεί να συμβάλλει στον καθαρισμό των θαλασσών σε Μαρίνες της Μεσογείου όπου παρατηρείται επιβάρυνση από επιπλέοντα απορρίμματα.

Υδροσίφωνες: Οι ανεμοστρόβιλοι της θάλασσας.

Toυ Σπύρου Πριόβολου

Υδροσίφωνες: Οι ανεμοστρόβιλοι της θάλασσας.

Τελευταία συνεχώς βλέπουμε στο διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες με υδροσίφωνες. Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο στάθηκε ένα ερώτημα της καπετάνισσάς μου: «Στην κλιματική αλλαγή οφείλεται η εμφάνιση Υδροσιφώνων στην Ελλάδα και πόσο επικίνδυνοι είναι για μας που ταξιδεύουμε πολύ καιρό στη θάλασσα». 

Back To Top