29η Αποστολή Ναυτίλου «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» στα Ψαρά.

Του Νίκου Ροδόπουλου – Αντιπρόεδρου Ναυτίλου

29η Αποστολή Ναυτίλου «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» στα Ψαρά.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια παύσης των αποστολών του Ναυτίλου, λόγω της πανδημίας του Covid 19, η επιστροφή στην ενεργό δράση ήταν ένα γεγονός που όλα τα μέλη του Ναυτίλου συμπεριλαμβανομένων των ιατρών του - όπου πλέον χαρακτηρίζονται μόνιμη δύναμη του ομίλου - το περιμένανε αδημονώντας για πολλούς λόγους.

Δονούσα Μάγισσα, με φουσκωτό!

Του Νίκου Ροδόπουλου Τ.166

Δονούσα Μάγισσα, με φουσκωτό!

Φέτος έπεσα στο νερό μόνος μου, ξεκίνησα μόνος μου το ταξίδι των διακοπών, όχι όπως άλλες χρονιές που πάντα ξεκινούσαμε 3 – 4 σκάφη μαζί.

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό ξεκίνησα με την οικογένεια μου με πρώτο προορισμό τα Λουτρά της Κύθνου να σμίξουμε με άλλα δύο φιλικά σκάφη όπου θα συνεχίζαμε μαζί το ταξίδι έως τον τελικό μας προορισμό, την Δονούσα(100νμ από την Ανάβυσσο).

Εφόσον τα μοτέρ μου είχαν ζεσταθεί (2X200 SUZUKI DF-200) και ξεκινήσαμε τον πλου, έκανα στην σκέψη μου τον κλασσικό έλεγχο : αν όλη η προετοιμασία του σκάφους (GREAT WHITE 9,30) είχε γίνει σωστά, συνειδητοποίησα πόσο σωστή ήταν η απόφαση μας να μην ξεκινήσουμε το προηγούμενο απόγευμα με τους φίλους μας το ταξίδι των διακοπών με μία διανυκτέρευση - στάση στην Κύθνο, γιατί θα γινόντουσαν όλα υπό πίεση κάτι που πρέπει να αποφεύγεται σε ένα μακρινό ταξίδι, το οποίο θα έχει μακρά διάρκεια τουλάχιστον είκοσι ημερών.

Στη Θάλασσα των Ιώνων - Καλοκαιρινές διακοπές με τα φουσκωτά του Ναυτίλου.

Του Νίκου Ροδόπουλου

Στη Θάλασσα των Ιώνων - Καλοκαιρινές διακοπές με τα φουσκωτά του Ναυτίλου.

Κοίταξα την ώρα, ήταν 07:15, ωραία είχα πέσει στο νερό από την γλύστρα της Αναβύσσου 15 λεπτά νωρίτερα από ότι είχα υπολογίσει, ενώ ταυτόχρονα άκουγα τον γλυκό ήχο των μηχανών μου, που ζεσταίνονταν. Συνάμα έκανα όλους τους απαραίτητους ελέγχους στον «ΑΚΕΡΑΙΟ» το σκάφος μου δηλαδή (Great white faethon 9,30m 2x200 suzuki) και στην σκέψη μου για να είμαι απόλυτα έτοιμος πριν ξεκινήσουμε με την οικογένεια μου το ταξίδι μας στο Ιόνιο, περιμένοντας τους δύο φίλους μας με τις οικογένειές τους, με άλλα δύο σκάφη, όλοι μέλη του Ναυτίλου

Back To Top