Σπύρος Χαλάστρας

Ονομάζομαι Σπυρίδων Χαλάστρας, γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη το 1952, όπου και διαμένω μέχρι σήμερα.
Εργάστηκα στην Εθνική τράπεζα μέχρι το 2004, οπότε και συνταξιοδοτήθηκα. Κατά καιρούς συμμετείχα στο λογοτεχνικό περιοδικό της τραπέζης, με διαφορα λογοτεχνικά κείμενα, καθώς και στον εκδοθέντα τόμο με έργα -κυρίως διηγήματα- του προσωπικού της Εθνικής τραπέζης.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με το περιοδικό ΣΚΑΦΟΣ.
Αλλα ενδιαφέροντα: η συμμετοχή σε ορειβατικές αποστολές για τρεις δεκαετίες, η ενασχόληση με την φωτογραφία με την συμμετοχή σε διαγωνισμούς -με περιστασιακές διακρίσεις- καθώς και με τη ζωγραφική, με συμμετοχές σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.
Τέλος
είμαι μέλος του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιώντας τα τελευταία τριάντα χρόνια, θαλασσινά ταξίδια στο Αιγαίο με το φουσκωτό μου σκάφος.


Από την Αλεξανδρούπολη, με φουσκωτό σε Θάσο - Πορτο Κουφό - Σποράδες.

Με τη Μηχανή του Χρόνου: Θυμάται ο Σπύρος Χαλάστρας (κείμενο & φωτογραφίες) T.166

Από την Αλεξανδρούπολη, με φουσκωτό σε Θάσο - Πορτο Κουφό - Σποράδες.

Ήταν ένα από αυτά τα πρωινά λίγο πριν βγει ο ήλιος που ο ουρανός μοιάζει με νερωμένο ούζο, εξαφανίζοντας τ αστέρια ενώ τα πάντα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον μεγάλο πορφυρένιο δίσκο την αυτού μεγαλειότητα τον ήλιο, ο οποίος θα άρχιζε σε λίγο να μας κυνηγάει μια και η κατεύθυνση στο ξεκίνημα μας ήταν δυτική. Το ξεκίνημα όπως πάντα από τη βάση μας, το όμορφο, πρακτικό με τεράστια γλύστρα λιμανάκι της Μάκρης, μόλις δέκα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη.

Rafting, στα αφρισμένα νερά του Άραχθου και του Καλαρύτικου.

Κείμενο: Σπύρος Χαλάστρας - Φωτο: Σπύρος Χαλάστρας - Δημήτρης Παπαγεωργίου

Rafting, στα αφρισμένα νερά του Άραχθου και του Καλαρύτικου.

Αν νομίζει κάποιος ότι τα φουσκωτά είναι μόνο για την θάλασσα, για τα μικρά η μεγάλα ταξίδια παρέα με τα θαλασσοπούλια στις μαγικές και ζεστές μέρες του καλοκαιριού, κάνει μεγάλο λάθος. Την άνοιξη βέβαια όλα σχεδόν τα φουσκωτά μας βρίσκονται ακόμη σε χειμερία νάρκη. Λεω σχεδόν γιατί κάποια φουσκωτά (είπαμε το αίμα νερό δεν γίνεται) όχι ακριβώς σαν αυτά που χρόνια τώρα ξέρουμε, αλλά ειδικά ενισχυμένα, χωρίς κινητήρες, στρογγυλευμένα σαν απλές βάρκες, έχουν σκοπό κάθε χρόνο να μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο μαγικό, στον κόσμο του κοινώς λεγόμενου rafting.

Στον Αϊ Στράτη με τον Ο.Φ.Σ. Αλεξανδρούπολης - Κάπου εκεί στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου.

Κείμενο & φωτογραφίες: Σπύρος Χαλάστρας

Στον Αϊ Στράτη με τον Ο.Φ.Σ. Αλεξανδρούπολης - Κάπου εκεί στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου.

Όταν κοιτάς στο χάρτη το μισό Αιγαίο, και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα, βλέπεις ότι τα μίλια ανάμεσα στα λιγοστά νησιά είναι αρκετά και έτσι τα νησιώτικα πατήματα τα έχουμε ονομάσει θαλασσινά σκαλοπάτια. Ε, λοιπόν το τρίτο σκαλοπάτι διάλεξαν πρίν από λίγα χρόνια, τέσσερα σκάφη του Ομίλου της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα το νησί του Αϊ Στράτη για μια τετραήμερη επίσκεψη, από τις πολλές που έχουν γίνει στο νησί αυτό

Back To Top