6η Αποστολή Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου στη Κύθνο.

Του Νίκου Ρακιτζή

6η Αποστολή Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου στη Κύθνο.

Η επιδείνωση του καιρού ανέτρεψε τον αρχικό προγραμματισμό για αναχώρηση το Σάββατο 07 Μαΐου κι έτσι η αποστολή του Ομίλου ξεκίνησε το ταξίδι της, την Παρασκευή στις 18:30 το απόγευμα. Όλοι οι συμμετέχοντες της αποστολής συναντήθηκαν στη μαρίνα στα Λαζαρέτα, από όπου οι τέσσερις βάρκες του Ομίλου απέπλευσαν για τον προορισμό τους.

ΠΑΞΟΙ - Tο ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα.

Του Σπύρου Πριόβολου T.155

ΠΑΞΟΙ - Tο ερωτικό καταφύγιο του Ποσειδώνα.

Κάθε νησί έχει τις ιδιαίτερες ομορφιές του. Τόσα όμως πολλά χαρίσματα σε ένα τόσο μικρό νησί δύσκολα βρίσκει κανείς. Γι αυτό σύμφωνα με τη μυθολογία, το δημιούργησε ο θεός Ποσειδώνας αποκόπτοντας με την τρίαινά του το νότιο τμήμα της Κέρκυρας, θέλοντας να δημιουργήσει ένα απόμερο από τους άλλους θεούς νησί για να χαίρεται τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη. Έχασε όμως την τρίαινα και αργότερα οι Παξινοί την ανέσυραν από τον βυθό της θάλασσας και έκτοτε το νησί έχει ως έμβλημά του την τρίαινα του Ποσειδώνα. Μπορεί να είναι ο Βενιαμίν των Επτανήσων, αλλά η παροιμία που θέλει το ακριβό άρωμα να τοποθετείται σε μικρό μπουκάλι, βρίσκει την εφαρμογή της στους Παξούς. Λιμάνι σαν το φιόρδ που σχηματίζεται στον Γάιο, δεν συναντάμε άλλο στην Ελλάδα. Δύσκολα συναντά κανείς το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας, τις απίστευτες ακρογιαλιές και τις θαλάσσιες σπηλιές, με τα κυπαρίσσια και τις ελιές, να φτάνουν ως τη θάλασσα στις δαντελωτές ακτές.

Στη Ερμούπολη της Σύρου, η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών 2022.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη T.166

Στη Ερμούπολη της Σύρου, η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών 2022.

Η 14η πανελλήνια συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών θα πραγματοποιηθεί 11-12-13 Ιουνίου 2022 στη Σύρο. Eναλλακτική ημερομηνία - σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών - θα είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο από την ορισθείσα ημερομηνία.

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΜΟΦΣ κος Ανδρέας Μαυριγιαννάκης η Ομοσπονδία, θα διαθέσει από το ταμείο της - το οποίο είναι εύρωστο - 3.000 ευρώ και στους τρείς ομίλους, για τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης. Μετά από 4 χρόνια μη πραγματοποίησης της τόσο επιτυχημένης εκδήλωσης, υπάρχει αισιοδοξία για μεγάλη συγκέντρωση κατόχων φουσκωτών από τους ομίλους όλης της Ελλάδας.
 

Οι ΚΡΗΤΕΣ στο ΙΟΝΙΟ - 15η Ετήσια Εκδρομή με τον Παγκρήτιο Όμιλo Φουσκωτών Σκαφών.

Κείμενο: Νίκος Δροσατάκης, Φωτογραφίες: Νικος Δροσατάκης, Δημήτρης Γιαβρίδης, Ελένη Πλατάκη.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 13672
  • 0 Σχόλια
Οι ΚΡΗΤΕΣ στο ΙΟΝΙΟ - 15η Ετήσια Εκδρομή με τον Παγκρήτιο Όμιλo Φουσκωτών Σκαφών.

Tρίτη χρονιά φέτος που ο Όμιλος μετά τις Σποράδες το 2016 και τα νησιά του Αργοσαρωνικού το 2017, έβαλε πλώρη για ένα μακρινό πανέμορφο προορισμό, τα νησιά του Ιονίου. Αρωγός μας και σε αυτό το ταξίδι οι Μinoan Lines, όπου επιβιβάσαμε 12 σκάφη, αυτοκίνητα και μια θαλασσινή παρέα από 50 άτομα ξεκινήσαμε με προορισμό τα πανέμορφα Επτάνησα. 
(Ας θυμηθούμε την αποστολή του ΠΟΦΣ το 2018)

Λιχαδονήσια & Σποράδες με τον Μακεδονικό.

Του Θόδωρου Καρτσιώτη T.166

Λιχαδονήσια & Σποράδες με τον Μακεδονικό.

Τα σκάφη που είχαν ετοιμασθεί για την Αμοργό, μετά τη ματαίωση της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης 2018, συμμετείχαν στην εκδρομή των 300+ μιλίων στα Λιχαδονήσια και στις Σποράδες. Το βράδυ της Πέμπτης 28/6, στη Μαρίνα Mirragio, κατέπλευσε ο Δήμος με την οικογένειά του (το σκάφος τους ελλιμενίζεται στον Πλαταμώνα). Η φιλοξενία στη μαρίνα ήταν και πάλι άψογη. Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Δέδε και τους συνεργάτες του, που για ακόμη μία φορά έδειξαν έμπρακτα τη θετική τους διάθεση συνεργασίας με τον Μ.Ο.Φ.Σ. 

Back To Top