Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής. Εκδηλώσεις σε πόλεις τις Ελλάδας από την PANTAENIUS.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

Ασφάλιση Σκαφών Αναψυχής. Εκδηλώσεις σε πόλεις τις Ελλάδας από την PANTAENIUS.

Ο κος Χρήστος Κοντοβασίλης, Managing Director της PANTAENIUS Hellas, ήταν ο βασικός ομιλητής.

Η Pantaenius με την ενέργεια αυτή πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά, και δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλισης των σκαφών. Οι πόλεις του Βόλου, του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης, της Καλαμάτας, της Πάτρα και των Χανίων υποδέχθηκαν την αποστολή της εταιρίας λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, με μεγάλο ενδιαφέρον. Η κα Έρρικα Μαντζώρου από το Customer Service της εταιρίας, μας απάντησε στις πιο κάτω ερωτήσεις μας.

Όσοι ασχολούνται με τα σκάφη γνωρίζουν την Pantaenius, σαν την μεγαλύτερη εξειδικευμένη εταιρία στο χώρο των ασφαλειών. Δώστε μας μερικά στοιχεία για την εταιρία.

Η εταιρία PANTAENIUS YACHT INSURANCE κλείνει φέτος 125 έτη ύπαρξης ενώ τα τελευταία 50 χρόνια δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο ασφάλισης σκαφών με εξαιρετική επιτυχία, προσφέροντας μοναδικές λύσεις στους πελάτες και συνεργάτες της. Αυτό που την διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό είναι ότι από την πρώτη στιγμή ανέπτυξε νέους τύπους ασφάλισης HULL AND MACHINERY δίνοντας ειδικό βάρος σε καλύψεις πλούσιες προς τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, ξεκάθαρους όρους αλλά και στην σωστή προσέγγιση της αξίας ασφάλισης. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι στοχευμένες στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου καθώς σχεδιάζονται και προσφέρονται βασιζόμενα στην πλούσια ναυτική εμπειρία των ανθρώπων της Εταιρίας. Όπως λέμε και εμείς είναι από ανθρώπους της θάλασσας για ανθρώπους της θάλασσας…

Το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά απεδείχθη μεγάλο.

Η Pantaenius τα τελευταία 20 χρόνια έχει επεκταθεί σε δέκα χώρες στην Ευρώπη και την Αυστραλία και από το 2023 ξεκίνησε την λειτουργία του και το νεότερο γραφείο της στην Ελλάδα. Η κίνηση αυτή δείχνει την αναγνώριση της προόδου που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας στον κλάδο σκαφών αναψυχής αλλά και επιβεβαιώνει τη δυναμική του για το μέλλον. Παράλληλα και καθώς θεωρούμε ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά κρίναμε επιβεβλημένη την δυνατότητα προσφοράς και στο ελληνικό κοινό των διαφορετικών, σύγχρονων και κατανοητών όρων που διαθέτουμε.

Πως αποφασίσατε κάνετε αυτό τον κύκλο ενημέρωσης σε ιδιοκτήτες σκαφών, σε σημαντικές πόλεις της Ελλάδας;

Η απόφαση πάρθηκε γιατί επιθυμούμε να γνωριστούμε καλύτερα με όλους τους ανθρώπους εκείνους που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος τη θάλασσα και τα σκάφη σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους – τις ανάγκες τους, να εξηγήσουμε πώς καταρχήν αντιμετωπίζονται ασφαλιστικά εν γένει πολλά θέματα στις ζημίες σκαφών αλλά και να τους ενημερώσουμε ως προς το τι πρέπει να προσέχουν σε ένα Συμβόλαιο και σε τι διαφοροποιούνται τα δικά μας προϊόντα. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Pantaenius να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής προκειμένου να ανταποκρινόμαστε καλύτερα και σε επίπεδο προ ασφαλιστικό αλλά και στις περιπτώσεις ζημίων.

Σε ποιες πόλεις πήγατε, πως σας αντιμετώπισε ο κόσμος, θα συνεχίστε;

Μέχρι στιγμής έχουμε πάει στο Βόλο, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στα Χανιά. Ο κόσμος προσέρχεται με μεγάλο ενδιαφέρον και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που στο τέλος όλοι έχουν απορίες και γίνεται εποικοδομητικός διάλογος. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για μια διαφημιστική καμπανιά από την πλευρά μας αλλά για ενημερωτικές παρουσιάσεις, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε όπου και εάν πήγαμε. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους και ειδικά τους ομίλους που μας υποδέχθηκαν στις πόλεις αυτές. Θα είναι χαρά μας το τέλος της σεζόν, όταν βγάλουμε τα σκάφη μας στη στεριά και υπάρχει παραπάνω χρόνος για συζήτηση σχετικά με το θέμα της ασφάλισης, να συνεχίσουμε τις παρουσιάσεις μας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τι θέματα συζητήθηκαν, ποια είναι τα προβλήματα των ιδιοκτητών σκαφών;

Αυτό που μας προκάλεσε το ενδιαφέρον είναι καταρχήν η άγνοια που υπήρχε στην πλειοψηφία του κόσμου σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα. Ο κόσμος επιλέγει προϊόντα που το προσφέρονται με γνώμονα την τιμή και μόνο ή επειδή αυτά τους προσφέρθηκαν. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε πριν χρειαστούμε την ασφάλεια μας τι καλύπτει και τι όχι αλλά και να είμαστε ενήμεροι σε περίπτωση ζημίας πώς προσεγγίζεται ασφαλιστικά η διεκπεραίωση. Σε αυτό το μήκος κύματος κυρίως γίνονται οι συζητήσεις. Ως προς τα προβλήματα, νομίζω είναι πολλά αλλά και κοινά σχεδόν όπου και εάν πήγαμε και θα ξεχώριζα δύο: καταρχήν αφορούν στις υποδομές τόσο τις θαλάσσιες όσο και οι χερσαίες οι οποίες από μόνες τους αποτελούν αιτία για αρκετές από τις ζημίες που προκαλούνται. Παράλληλα η έλλειψη εξειδικευμένων τεχνικών / συνεργείων και τα συνεπακόλουθα προβλήματα που προκαλούνται από αυτό τόσο σε επίπεδο συντήρησης όσο και σε περιπτώσεις ζημιών επίσης προβληματίζουν τους πλοιοκτήτες.

ΚατηγορίαΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ
Print
Back To Top