Επιτυχημένη η αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» στη Κίμωλο από τον Ναυτίλο. 19 - 22 Οκτωβρίου 2023 (+ Video).

Γράφει ο Δημοσθένης Βαρβέρης

Επιτυχημένη η αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» στη Κίμωλο από τον Ναυτίλο. 19 - 22 Οκτωβρίου 2023 (+ Video).

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα. Σε λίγο θα ξεκινούσε η αποστολή του Ναυτίλου με προορισμό τη Κίμωλο. Το περιοδικό μας ακολουθεί όλες τις αποστολές του Ναυτίλου, εδώ και χρόνια σαν χορηγός επικοινωνίας.

Επιβιβάστηκα στο Tiara 38 του Γιάννη Γιαννόπουλου και με άλλους 4 συνεπιβάτες ξεκινήσαμε στις 08:15 πλέοντας δίπλα στις ακτές της Αττικής, με προορισμό το Σούνιο. Ο καιρός ήταν πολύ καλός καλός και τα 22 μίλια της διαδρομής τα διανύσαμε σχεδόν σε μία ώρα.

Κάτω από τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα έγινε η συνάντηση και των άλλων 5 σκαφών με τα μέλη της αποστολής.

Προορισμός το νησί της Κιμώλου. Ο σκοπός της αποστολής ήταν ανθρωπιστικός. Από τα 30 μέλη της αποστολής τα 17 ήταν ιατροί 13 ειδικοτήτων (όπως θα δείτε και στον πίνακα). Επίσης παραδόθηκαν στο αγροτικό ιατρείο του νησιού χρήσιμος εξοπλισμός και αναλώσιμα, που θα βοηθήσουν την παρακολούθηση των κατοίκων και μετά το τέλος της αποστολής μας.

Τα σκάφη και τα πληρώματα:

Στον κάτω πίνακα φαίνονται οι επισκέψεις των κατοίκων ανά ιατρό.

Το ταξίδι

Το τελευταίο ταξίδι που είχε προγραμματίσει ο Ναυτίλος ήταν την Άνοιξη για την Αστυπάλαια. Όμως ο πολύ κακός καιρός - παρά τις δύο αναβολές - δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί. Τώρα ο καιρός μας το «φύλαγε» και η πρόγνωση έλεγε 3Β ΒΑ.

Πολύ καλός καιρός για τα αξιόπλοα σκάφη του Ναυτίλου, που έγινε ακόμα καλύτερος (απόλυτη λαδιά) μόλις περάσαμε τη Σίφνο.

Η ταχύτητα ταξιδίου ήταν στους 26 - 27 κόμβους. Κλασσική για ένα τέτοιο ταξίδι. Την απόσταση των 62 ναυτικών μιλίων από το Σούνιο μέχρι την Ψάθη, το λιμανάκι της Κιμώλου την κάναμε σε 2 ώρες και 15 λεπτά, χωρίς κανένα απρόοπτο.

Τα σκάφη μπήκαν συντεταγμένα και έδεσαν το ένα δίπλα στο άλλο στην ανατολική πλευρά.

Ο δήμαρχος Κώστας Βεντούρης και ο αντιδήμαρχος Τάκης Σάρδης ήταν εκεί έτοιμοι να βοηθήσουν στην άμεση τακτοποίηση των μελών της αποστολής στους χώρους διαμονής, αλλά και στο στήσιμο των ιατρείων, μιας και στις 17:30 της ίδιας μέρας ξεκινούσαν οι επισκέψεις των κατοίκων.

Όλα λειτούργησαν άψογα και από νωρίς το απόγευμα, οι κάτοικοι μαζεύτηκαν για να εξεταστούν από τους γιατρούς.

Έτσι κύλησαν οι μέρες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Προσήλθαν 161 κάτοικοι του νησιού και έγιναν συνολικά 394 ιατρικές πράξεις. Μάλιστα ο παθολόγος και ο ψυχίατρος έκαναν και δύο κατ΄οίκον επισκέψεις.

Το βράδυ του Σαββάτου η δημοτική αρχή παρέθεσε δείπνο στην αποστολή του Ναυτίλου. Όλοι είμασταν χαρούμενοι μιας και ο σκοπός επετεύχθη και με το παραπάνω. Στο video που ακολουθεί υπάρχουν δηλώσεις των κατοίκων που επισκέφθηκαν τα ιατρεία, επιβεβαιώνοντας του λόγου το αληθές.

Τα μέλη του Ναυτίλου.

Τα μέλη της αποστολής λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής.

Η επιστροφή ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο καιρός είχε γυρίσει σε νοτιά από την Παρασκευή, με έντονη υγρασία, αλλά δεν υπήρχε ένταση του ανέμου.

Με αναχώρηση 09:35 στις 12:00 φτάναμε στη μαρίνα του Λαυρίου για να γίνει η αναπλήρωση των καυσίμων στα σκάφη. Οι φίλοι από τη Πάτρα (και η Άντζελα Μπακόλα από το Αγρίνιο) είχαν να κάνουν ακόμα ένα οδικό ταξίδι μέχρι τον τελικό τους προορισμό.

Ραντεβού στην επόμενη αποστολή!

Οι γιατροί της αποστολής:

Ασπασία Ασημακοπούλου, Στέλλα Βούλτσου, Πασχάλης Γκίκας, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Πάνος Καραμεσίνης, Λέτα Καραολή, Κώστας Κηπουργός, Άντζελα Μπακόλα, Μαρία Μπανιωτοπούλου, Μαρία Μυλωνά, Τάκης Παπαδιονυσίου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Φώτης Πετρόπουλος, Δημοσθένης Σαμούρης, Μαρίνα Στρούμπου, Κώστα Ψύλλιας.

 Οι ΧΟΡΗΓΟΙ της Αποστολής και η προσφορά τους 

  • JOTUN Hellas Ltd.: Μέγας Χορηγός καυσίμων για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των σκαφών, παροχή οδοντιατρικού εξοπλισμού και υλικών για τους Οδοντιάτρους, καθώς και μηχάνημα υπερήχων για την Ακτινολόγο.

  • Atlas Marine S.A.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρους

  • Union Commercial Inc.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρους

  • Pitiousa Shipping S.A.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρους

  • Μιλτιάδης Βιτσαρόπουλος Α.Ε.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρου

  • Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Διαγνωστικά τεστ για το Ιατρείο της Κιμώλου

  • ΕΡΤ: Live σύνδεση στην εκπομπή News Room

  • Digital4U: Υποστήριξη στις Διαδικτυακές Υπηρεσίες

  • Περιοδικό Σκάφος / ΝΑΤΕΧ (Εκδόσεις Βαρβέρη): Χορηγός Επικοινωνίας

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top