H αποστολή του Ναυτίλου σαλπάρει για Αμοργό.

Ταξιδεύει μαζί ο Δημοσθένης Βαρβέρης

H αποστολή του Ναυτίλου σαλπάρει για Αμοργό.

Το καλοκαιρινό ταξίδι του Ομίλου έχει σχεδιαστεί από την αρχή του χρόνου για το πενθήμερο 15 με 19 Μαίου 2024. Μετά από πολλές σκέψεις και λαμβάνοντας υπόψη όπως πάντα και την επίσκεψη άλλων οργανώσεων που προσφέρουν ιατρική βοήθεια, αποφασίστηκε το ταξίδι να πραγματοποιηθεί στη Αμοργό. Είναι η πρώτη φορά που ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ επισκέπτεται αυτό το νησί.

Ο καιρός δείχνει καλός και η προγραμματισμένη αναχώρηση για την Τετάρτη 15 Μαίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Τα σκάφη που συμμετέχουν στην αποστολή είναι 6 θα μεταφέρουν 17 ιατρούς και 32 μέλη συνολικά.

Tα σκάφη θα συγκεντωθούν από διάφορα σημεία της ανατολικής Αττικής, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και θα ξεκινήσει η αποστολή με τα σκάφη να πλέουν σε ομάδα με ταχύτητα 25 - 28 μίλια.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό μας https://skafos.natexmedia.gr θα ακολουθήσει την αποστολή. Θα έχετε νέα από το ταξίδι των 105 ν. μιλίων, αλλά και την δράση των ιατρών, που τόσο περιμένουν οι κάτοικοι.


Αμοργός

Πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Νάξου και σε απόσταση 136 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. Είναι μακρόστενο νησί και έχει μήκος ακτών 126 χιλιόμετρα. Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Πρωτεύουσα είναι η Χώρα Αμοργού με κύριο λιμάνι τα Κατάπολα.

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και με το μακρόστενο σχήμα της μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα άγρια ομορφιά που προκαλεί δέος στα μάτια του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό.

Αναμφίβολα είναι το νησί των αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Οι κάτοικοί της δοκιμάστηκαν για πολλά χρόνια καθώς είχε χαρακτηριστεί νησί της άγονης γραμμής. Στερήθηκαν την επικοινωνία και τώρα που το νησί αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς οι Αμοργιανοί απλόχερα χαρίζουν αξέχαστες στιγμές σε όσους την επιλέγουν. Είναι άνθρωποι καλοί, φιλότιμοι που παρά την τουριστική αύξηση των τελευταίων ετών παραμένουν αγνοί και πιστοί στις παραδόσεις του τόπου τους.

Ολόκληρος ο δήμος της Αμοργού είχε πληθυσμό 1.961 άτομα στην απογραφή του 2021

Το νησί έχει έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και παρά το πέρασμα των χρόνων διατήρησε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.


Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους “Ναυτίλος” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Μάϊο του 1991 από λάτρεις της θάλασσας και του φουσκωτού σκάφους. Πέρα από τις εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα μέλη του, ο όμιλος έχει ως βασικό πυλώνα δραστηριότητας τη διοργάνωση κοινωνικών αποστολών προσφοράς και αγάπης σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top