Καθαρισμός της Βόρειας Σύρου από τον ΟΦΤΣ ΣΥΡΟΥ.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

Καθαρισμός της Βόρειας Σύρου από τον ΟΦΤΣ ΣΥΡΟΥ.

Εθελοντική βοήθεια του Ομίλου προς την ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) Απάνω Μεριά.

Ο Όμιλος Φουσκωτών & Ταχυπλόων Σκαφών, στα πλαίσια των οικολογικών δράσεών του, συμμετείχε εθελοντικά στην πρωτοβουλία - Εκστρατεία καθαρισμού στη Παραλία της Λία και των μονοπατιών της Βόρειας Σύρου, συμβάλλοντας στο έργο της  ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2023 και αφορούσε καθαρισμός των απορριμμάτων της περιοχής γύρω από το ρέμα της Λίας και ενός παλιού καμινιού, στο τέλος του μονοπατιού Κάμπος - Αερόλιθος - Λία στην Απάνω Μεριά.

Μέλη της ομάδας της ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά μαζί με εθελοντές, περπάτησαν στο μονοπάτι και έπειτα από αρκετές ώρες, κατάφεραν να μαζέψουν 2.000 λίτρα σκουπίδια, τα οποία διαχωρίστηκαν σε μεταλλικές συσκευασίες, γυάλινα μπουκάλια και μη ανακυκλώσιμα υλικά (κυρίως πλαστικά).

Παρά τον τεράστιο όγκο που συγκεντρώθηκε, εκτιμάται ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη ποσότητα  σκουπιδιών μέσα στο καμίνι, τα οποία βρίσκονται πάνω από είκοσι χρόνια εκεί και η αποσύνθεση τους είναι αρκετά προχωρημένη.

Οι δεκάδες σακούλες συγκεντρώθηκαν σε απάνεμο σημείο και η μεταφορά τους από την Λία μέχρι το Κίνι, πραγματοποιήθηκε στις 8/11 από τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σύρου, και  παραδοθήκαν στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

ΚατηγορίαΣΥΡΟΣ
Print
Back To Top