Η Αποστολή του Ναυτίλου "Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο” ξεκινά για την Κίμωλο.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

Η Αποστολή του Ναυτίλου "Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο” ξεκινά για την Κίμωλο.

Το χειμερινό ταξίδι του Ομίλου έχει σχεδιαστεί από την αρχή του χρόνου για το τεραήμερο 19 με 22 Οκτωβρίου 2023. Τελικά μετά από πολλές σκέψεις και λαμβάνοντας υπόψη το «πέρασμα» άλλων οργανώσεων που προσέφεραν ιατρική βοήθεια, αποφασίστηκε το ταξίδι να πραγματοποιηθεί στη Κίμωλο. Ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ έχει επισκεφθεί τη Κίμωλο αρκετές φορές. Το νησί γνωστό, οι ανάγκες του καθώς και οι άνθρωποι που θα βοηθήσαν εκεί.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η ημερομηνία πραγματοποίησης θα πήγαινε 2 εβδομάδες μετά. Αυτό κρύβει πολλούς κινδύνους, μιας και αρκετοί των συμμετεχόντων δεν θα μπορούσαν να είναι μαζί λόγω υποχρεώσεων, που δεν μπορούν να αναβληθούν σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Τα σκάφη που συμμετέχουν στην αποστολή είναι έξι θα μεταφέρουν 15 ιατρούς και 32 μέλη συνολικά.

Την Πέμπτη λοιπόν έχει οριστεί η αναχώρηση. Θα συγκεντωθούν από διάφορα σημεία της ανατολικής Αττικής, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και θα ξεκινήσει η αποστολή με τα 6 σκάφη να πλέουν σε ομάδα με ταχύτητα 25 - 28 μίλια.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό μας https://skafos.natexmedia.gr θα ακολουθήσει την αποστολή. Θα έχετε νέα από το ταξίδι των 60 μιλίων, αλλά και την δράση των ιατρών μας, που τόσο περιμένουν οι κάτοικοι.


Ο πληθυσμός της Κιμώλου ανέρχεται στους 910 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και παρουσιάζει αυξητική τάση. Η μυθολογία λέει πως το όνομα του νησιού έδωσε ο πρώτος οικιστής της, ο Κίμωλος.
Για την ιστορία του νησιού λίγα είναι γνωστά. Στο μεσαίωνα ίσως ονομαζόταν Εχινούσα, νήσος των Εχιδνών.
Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της ήταν συνδεμένη με τη Μήλο, τις τύχες της οποίας ακολούθησε. Στο Μεσαίωνα καταλήφθηκε από τους Βενετούς και ονομαζόταν Αρζαντιέρα.
Το νησί ήταν γνωστό και για το εμπόριο της κιμωλίας, ένα είδος πρωτογενούς πετρώματος που χρησιμοποιούνταν στην πορσελάνη και έδωσε το όνομά του στο λευκό πέτρωμα, τη γνωστή από τους μαυροπίνακες κιμωλία. 
Η αρχαία πόλη, πριν βυθιστεί, βρισκόταν στα δυτικά του νησιού στη σημερινή θέση «Ελληνικά». Ότι απέμεινε από την πόλη βρίσκεται στο νησάκι Άγιος Ανδρέας, απέναντι από τα Ελληνικά, όπου στον βυθό της περιοχής βρέθηκαν ερείπια από τα σπίτια και τους τάφους της αρχαίας πόλης.
Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα η Κίμωλος κατοικείται συνεχώς, τουλάχιστον από την ύστερη Νεολιθική εποχή. Η πλούσια ελληνική φαντασία θέλησε να οφείλει το όνομά της στον πρώτο οικιστή της, τον Κίμωλο, σύζυγο της κόρης του Ταύρου, Σίδης.


Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους “Ναυτίλος” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Μάϊο του 1991 από λάτρεις της θάλασσας και του φουσκωτού σκάφους. Πέρα από τις εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τα μέλη του, ο όμιλος έχει ως βασικό πυλώνα δραστηριότητας τη διοργάνωση κοινωνικών αποστολών προσφοράς και αγάπης σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

 

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Back To Top