HYDROTAB To ελληνικό όνομα που διαπρέπει στην παγκόσμια αγορά!

Ο Δημοσθένης Βαρβέρης μιλά με τον κο Πέτρο Μελά για το παρελθόν και το μέλλον, της γνωστής εταιρίας κατασκευής φλαπς.

HYDROTAB  To ελληνικό όνομα που διαπρέπει στην παγκόσμια αγορά!

Ο Δημοσθένης Βαρβέρης μιλά με τον κο Πέτρο Μελά (Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αγοράς Hydrotab) για το παρελθόν και το μέλλον, της γνωστής εταιρίας κατασκευής φλαπς.

  • Πότε ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησής σας και που είναι η έδρα της;

Η εταιρεία Olympic Engineering, μέσα στην οποία αναπτύχθηκαν τα προϊόντα της Hydrotab, ιδρύθηκε το 1969 από τον Χρήστο Τριανταφύλλη. Το ίδιο το Hydrotab ξεκίνησε το 2010 και σήμερα αποτελεί βασικό κομμάτι ανάπτυξης της Olympic Engineering. Η έδρα μας εδώ και αρκετές δεκαετίας είναι στον Ταύρο στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου γίνεται και η παραγωγή των Hydrotabs.

  • Πως σκεφθήκατε να δημιουργήσετε flaps για μια παγκόσμια αγορά. Ήσασταν τόσο σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε;

Η ιδέα κατασκευής ήρθε μέσα από την ανάγκη να βρεθεί ένα αξιόπιστο φλαπ, για το ίδιο το σκάφος του ιδιοκτήτη της εταιρείας Χρήστου Τριανταφύλλη. Έχοντας αρχικά τοποθετήσει στο σκάφος του κάποια κάθετα φλαπ γνωστής εταιρείας, είχε εκτιμήσει την εξαιρετική απόδοση που είχαν, αλλά δυστυχώς οι πολύ συχνές βλάβες που παρουσίαζαν, τελικά οδήγησαν τον κ. Τριανταφύλλη να σχεδιάσει ο ίδιος ένα φλαπ, που να αντέχει στις σκληρές συνθήκες του θαλασσινού νερού.

  • Έχοντας μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη πνευματικών συστημάτων, κατέληξε στην βασική ιδέα λειτουργίας του φλαπ με βασικό κριτήριο την αντοχή του ίδιου του φλαπ και την λειτουργία του χωρίς βλάβες μέσα στο νερό. Αυτή η ιδέα αποτέλεσε και το σημείο εκκίνησης του project της Hydrotab.

Ποτέ και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την τελική έκβαση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Από την σύλληψη μέχρι την επιτυχημένη εφαρμογή μιας ιδέας, την δημιουργία ενός προϊόντος και το λανσάρισμά του στην παγκόσμια αγορά, μεσολαβεί προσεκτική μελέτη και οργάνωση, πολύς κόπος, συνέπεια και επαγγελματισμός και δέσμευση σημαντικών πόρων. Παρ όλα αυτά ο αρχικός ενθουσιασμός της «ιδέας» είναι ο καταλύτης της επιτυχίας.

  • Γιατί κάθετα flaps;

Τα κάθετα φλαπ αποτελούν την τεχνολογική εξέλιξη του συμβατικού φλαπ (πέδιλα) που όλοι ξέρουμε. Και οι δύο τύποι (κάθετα και πέδιλα) βασίζονται στην ίδια αρχή λειτουργίας, απλά τα κάθετα φλαπ έχουν πολύ καλύτερη απόδοση, αμεσότερη απόκριση και είναι βολικότερα στην τοποθέτηση. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί με τα κάθετα φλαπ η δύναμη που απαιτείται για το τριμάρισμα, αναπτύσσεται κατ’ ευθείαν και ολόκληρη πάνω στην ίδια γάστρα και όχι πάνω στα πέδιλα όπως συμβαίνει με τον παλαιότερο τύπο φλαπ. Αλλά η υπεροχή των κάθετων φλαπ έναντι των παραδοσιακών πέδιλων δεν είναι απλά ένα θεωρητικό μοντέλο. Δεν υπάρχει κανείς που χρησιμοποίησε κάθετα φλαπ, ο οποίος να μην αναγνωρίζει αυτή την υπεροχή.

Όσο καλά στημένο και να είναι ένα σκάφος, όσο καλό σχεδιασμό και να έχει η γάστρα του, οι μεταβαλλόμενες συνθήκες του καιρού και του φορτίου επιβάλουν μία δυναμική ρύθμιση της “γεωμετρίας” του σκάφους σε σχέση με την θάλασσα, και αυτή ακριβώς την δουλειά κάνουν τα κάθετα φλαπς, ώστε να επιτυγχάνουμε την μέγιστη ταχύτητα και απόδοση της ισχύος των μηχανών μας και την μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά παράλληλα συμβάλλοντας θετικά στην αίσθηση άνεσης και ασφάλειας των επιβαινόντων.  

  • Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Το κεντρικό μήνυμα της επικοινωνιακής πολιτικής μας είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν είναι τίποτε άλλο από την αξεπέραστη ποιότητα και την αντοχή των φλαπ της Hydrotab, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα είναι και η αρχική επιδίωξη από τον ίδιο τον άνθρωπο που τα σχεδίασε. Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι τα Hydrotab είναι «πραγματικός ναυτιλιακός εξοπλισμός» που αντέχει στις σκληρές συνθήκες της θάλασσας και βελτιώνει πραγματικά την πλεύση ενός σκάφους ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες, και όχι κάποιου είδους διασκεδαστικού gadget που λειτουργεί βοηθητικά στο σκάφος.

Το περίπτερο της εταιρίας στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ Αθηνών.

Ο κος Πέτρος Μελάς στο περίπτερο της εταιρίας στην τελευταία έκθεση  ΝΑΤΕΧ.

  • Έχουμε μια μεγάλη κατασκευαστική ιστορία σκαφών. Συνεργάζεστε με τους Έλληνες κατασκευαστές;

Φυσικά, πολλοί αξιόλογοι Έλληνες κατασκευαστές σκαφών προτείνουν και τοποθετούν τα φλαπ της Hydrotab στα σκάφη τους. Ήδη συνεργαζόμαστε με ναυπηγεία σαν την Barracuda, την Seafighter, τον Νηρέα, την Drago, την Compass, την Bolton, την Onda, την Zen και πολλούς άλλους εξαιρετικούς κατασκευαστές.

  • Πως καταφέρατε τόσο σημαντικές συνεργασίες στο εξωτερικό;

Η Hydrotab από την στιγμή που ξεκίνησε είχε ξεκάθαρους στόχους και μεγάλη επιμονή στο να τους επιτύχει. Όπως ανέφερα και παραπάνω η επικοινωνιακή πολιτική του brand της Hydrotab έχει σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα και χρησιμοποιεί σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία για να επικοινωνήσει τα μηνύματα αυτά. Τελική μας επιδίωξη είναι να χτίσουμε ένα αξιόλογο brand σε παγκόσμιο επίπεδο και παράλληλα να προσφέρουμε όχι μόνο ένα εξαιρετικό προιόν, αλλά και μια στιβαρή “tailor made” υποστήριξη στους πελάτες μας. Αυτή την στιγμή σκάφη όπως τα Ferretti, Riva, Custom Line, Gulf Craft, Sealine, Targa, Sundeck, Aquila, Vision, Horizon, Marlow, Parker, Marex, SeaVee, Dyna Craft, Dragon Yachts (είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω αρκετά ακόμα...) ταξιδεύουν σε όλες τις θάλασσες της κόσμου φορώντας OEM εξοπλισμό της Hydrotab.

  • Τελικά οι Έλληνες μπορούν; Τι πρέπει να προσέξουν;

Δεν νομίζω ότι κουβαλάμε κάποια γονίδια όπου μας εμποδίζουν να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα. Σίγουρα δεν αποτελεί πλεονέκτημα η «εχθρική» στάση της πολιτείας απέναντι στο «επιχειρείν» τις τελευταίες πολλές δεκαετίες. Ούτε συνηθίζουμε σαν κοινωνία να προάγουμε ποιότητες όπως η καινοτομία, η συνεργασία, η οργάνωση, ο σχεδιασμός και η εξωστρέφεια, ιδιότητες συνυφασμένες με το επιχειρείν. Στην Hydrotab, αρχής γενομένης από την διοίκηση της εταιρείας, τον Χρήστο Τριανταφύλλη και τον γιό του Νίκο που εδώ και μερικά χρόνια ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας, έχουμε ενσωματώσει στην επιχειρηματική μας κουλτούρα αυτές τις ποιότητες, οι οποίες μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά.


HYDROTAB

Παπάζογλου 4, Ταύρος, 177 78 Αθήνα, ΤΗΛ: 210 4836346, 210 4836342, www.hydrotab.gr - info@hydrotab.gr

ΚατηγορίαΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Print
Back To Top