Με απόλυτη επιτυχία τελείωσε η Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο" του Ναυτίλου στην Αμοργό (+ Video).

Ταξίδεψε μαζί ο Δημοσθένης Βαρβέρης

Με απόλυτη επιτυχία τελείωσε η Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο" του Ναυτίλου στην Αμοργό (+ Video).

Για μια ακόμα φορά το περιοδικό μας ήταν ο χορηγός επικοινωνίας της αποστολής του Ναυτίλου για την 32ης "Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο" από 15 έως 19 Μαΐου 2024 στην Αμοργό.

Το σκάφος που επιβιβαστήκαμε - από την μαρίνα του Αγίου Κοσμά - ήταν ένα πολυεστερικό Tiara 38άρι με δύο κινητήρες Cummins 495 hp και καπετάνιο τον Γιάννη Γιαννόπουλο.

Ξεκινήσαμε λίγο πριν τις 08:00 και σε μια ώρα - πλέοντας τις νότιες ακτές της Αττικής - φτάσαμε στο Σούνιο. Κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα συναντηθήκαμε με τα άλλα 5 σκάφη του ομίλου.

Την Τετάρτη 15 Μαίου στις 09:20 τα 6 σκάφη με τα 33 συνολικά άτομα της αποστολής ξεκίνησαν όλα μαζί για την Αμοργό. Η ταχύτητα ταξιδιού ήταν 25-27 κόμβους για όλη την διάρκεια των 110 ναυτικών μιλίων. Ο καιρός ήταν πολύ καλός με ανέμους 2-3 Bf. Η κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών ήταν χορηγία της JOTUN HELLAS LTD.

Περνώντας το βόρειο μέρος της Νάξου και για λίγο, ο καιρός δυνάμωσε, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να ανακόψει την ταχύτητα των αξιόπλοων σκαφών του Ναυτίλου.

Τα σκάφη της αποστολής:

 • φουσκωτό GREAT WHITE 9,30 με δύο εξωλέμβιους Suzuki 250 hp και καπετάνιο τον Πάνο Καραμεσίνη
 • φουσκωτό με καμπίνα OCEANIC 9,60 με δύο εξωλέμβιους Yamaha 250 hp και καπετάνιο τον Νίκο Ροδόπουλο
 • φουσκωτό με καμπίνα BOLTON 33 με δύο κινητήρες Cummins 320 hp και καπετάνιο τον Γιώργο Νικολόπουλο.
 • φουσκωτό με καμπίνα COMMANDER 9,98 με δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury 300 hp και καπετάνιο τον Παναγιώτη Βούβουνα.
 • φουσκωτό με καμπίνα GREAT WHITE 9,30 με δύο εξωλέμβιους Yamaha 250 hp και καπετάνιο τον Δημήτρη Μωραΐτη.

Φτάνοντας στην Αμοργό μας περίμεναν η αντιδήμαρχος και αρκετοί κάτοικοι του νησιού για να μας καλωσορίσουν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ετοιμάσαμε τα ιατρεία για να υποδεχτούν τον κόσμο και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας, τα οποία ήταν χορηγία της MINERVA BUNKERING.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου ξεκίνησαν τα Δωρεάν Ιατρεία για τους κατοίκους του νησιού από 16 ιδιώτες ιατρούς σε συνεργασία με τα μέλη της Λέσχης και των χορηγών μας που ακολούθησαν την αποστολή στο χώρο του Κέντρου Υγείας. Τα ιατρεία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Η προσέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική. Συνολικά είχαμε 200 επισκέψεις από 130 κατοίκους κάθε ηλικίας. Τα Ιατρεία ήταν σε λειτουργία από το πρωί στις 09:30 μέχρι τις 14:00 και από 17:30 μέχρι τουλάχιστον τις 20:30. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής βοηθούσαν τους γιατρούς στην γραμματεία και οργάνωναν την όλη διαδικασία για την εύρυθμη προσέλευση των κατοίκων.

Η προσέλευση στα Ιατρεία ήταν ως ακολούθως:

 • ΚΩΣΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ - Πάτρα (Ωτορινολαρυγγολόγος) 41 άτομα
 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Πάτρα (Χειρουργός Ορθοπεδικός) 23 άτομα
 • ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ - Αθήνα
  ΛΕΤΑ ΚΑΡΑΟΛΗ - Αθήνα
  ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - Αθήνα (3 Οδοντίατροι) 28 άτομα
 • ΚΩΣΤΑ ΨΥΛΛΙΑΣ - Αθήνα (Ουρολόγος) 14 άτομα
 • ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ - Πάτρα (Γυναικολόγος) 13 άτομα
 • ΦΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - Αθήνα (Παθολόγος) 22 άτομα
 • ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΚΟΛΑ - Αγρίνιο (Δερματολόγος) 30 άτομα
 • ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥ - Πάτρα (Πνευμονολόγος) 9 άτομα
 • ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ - Αθήνα (Ψυχίατρος) 2 άτομα
 • ΒΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ - Αθήνα (Ενδοκρινολόγος) 18 άτομα

Tην διαδικασία των επισκέψεων στα ιατρεία, οργάνωσε για άλλη μια φορά με επιτυχία η Φαίδρα Μανουσακίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν και δύο επισκέψεις από τους γιατρούς σε σπίτια σε ασθενείς, που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στα Ιατρεία.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, η μέρα ολοκληρώθηκε με ευχαριστήριο δείπνο που παρέθεσε στη Χώρα της Αμοργού ο δήμαρχος κος Λευτέρης Καραΐσκος.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, διοργανώθηκε από την αναισθησιολόγο ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΤΣΟΥ (Πάτρα) σεμινάριο πρώτων βοηθειών για ενήλικες και παιδιά, όπου αναδείχθηκαν μέθοδοι Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ),  Αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα, Πλάγια θέση ασφαλείας, κ.α. στους κατοίκους του νησιού και τα μέλη της Λέσχης στο χώρο του Γυμνασίου και τάξεις Λυκείου της Αμοργού.

Οι Χορηγοί της αποστολής:

 • JOTUN Hellas Ltd.: Μέγας Χορηγός καυσίμων για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των σκαφών, παροχή οδοντιατρικού εξοπλισμού και υλικών για τους Οδοντιάτρους, καθώς και μηχάνημα υπερήχων για την Ενδοκρινολόγο.
 • Minerva Bunkering: Κάλυψη του κόστους διαμονής
 • Union Commercial Inc.: Οδοντιατρικά υλικά για τους Οδοντιάτρους
 • ΕΡΤ: Live σύνδεση στην εκπομπή News Room
 • ONE channel: Live σύνδεση στην εκπομπή Live Magazine
 • Digital4U: Υποστήριξη στις Διαδικτυακές Υπηρεσίες
 • Περιοδικό Σκάφος / ΝatexMedia.gr (Εκδόσεις Βαρβέρη): Χορηγός Επικοινωνίας

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή, δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη των Χορηγών και των Γιατρών, οι οποίοι δείχνουν άμεσα και με ευχαρίστηση, την ευαισθησία τους και το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ο δήμαρχος Αμοργού κος Λευτέρης Καραΐσκος, παραδίδει αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, στον αντιπρόεδρο του Ναυτίλου κο Νίκο Ροδόπουλο.

Η επιστροφή.

Στις 09:00 τα σκάφη έτοιμα για την επιστροφή. Οι ιατρικοί εξοπλισμοί και οι αποσκευές των επιβατών φορτώθηκαν στα σκάφη και τα σκάφη ξεκίνησαν με ένα υπέροχο καιρό, χωρίς άνεμο και ηλιοφάνεια την πορεία προς το Λαύριο.

Τα σκάφη κινήθηκαν δυτικά περνώντας κάτω από την Κέρο και ανάμεσα σε Σχοινούσα και Κάτω Κουφονήσι. Η πορεία ήταν προς τη νησίδα Δεσποτικό στα ν.δ. της Αντιπάρου. Τα σκάφη πέρασαν ανάμεσα από το Δεσποτικό και την Αντίπαρο. Το δικό μας - λόγω μεγαλύτερου βυθίσματος – πέρασε δυτικά της νησίδας ώστε να αποφύγει τα αβαθή νερά του στενού.

Η πορεία ήταν βόρεια και το πέρασμα ανάμεσα σε Σέριφο και Κύθνο. Ο καιρός εξακολουθεί να είναι πολύ καλός, παρά τις προγνώσεις για ανέβασμα. Μετά από ένα καφέ στον Μέριχα της Κύθνου η ομάδα ξεκίνησε για να διανύσει τα τελευταία 25 ν.μ. μέχρι τη Μαρίνα του Λαυρίου. Εκεί έγινε ο ανεφοδιασμός των καυσίμων. Εμείς συνεχίσαμε περνώντας τις ακτές τις Αττικής μέχρι τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Άλλη μια αποστολή ήταν επιτυχής. Η επόμενη στα τέλη του Οκτωβρίου σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top