Θέση σε λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ.

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατική διαδικασία.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 14661
  • 0 Σχόλια
Θέση σε λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ.

Mε τη χρήση της εφαρμογής ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατική διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων και διεκπεραίωση των αιτημάτων, εξοικονομούνται εργατοώρες αμφοτέρων και αναμφίβολα προάγονται οι σχέσεις Κράτους – Πολίτη.

Ειδικότερα:

1. Μέσω του συστήματος e-ΔΛΑ ο πολίτης, αφού αυθεντικοποιηθεί (μέσω των κωδικών Taxisnet), μπορεί να καταχωρίσει την αίτηση του και να υποβάλει τα δικαιολογητικά της σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να διεκπεραιωθεί πλήρως ηλεκτρονικά.

2. Δεν απαιτείται, σε κανένα στάδιο, η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη, εκτός ορισμένων ειδών αιτήσεων όπου αυτό είναι αναγκαίο π.χ. για αυτοψία, εξετάσεις κοκ.

3. Παρέχεται η δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να πραγματοποιούνται νέες συνδέσεις στο e-ΔΛΑ, ώστε να καθίσταται κοινωνός ο ενδιαφερόμενος του αναλυτικού ιστορικού των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με την αίτησή του, καθώς και τυχόν ενεργειών στις οποίες ενδεχομένως πρέπει να προβεί π.χ. υποβολή επιπλέον δικαιολογητικών, πληρωμή εισφορών κοκ.

4. Αφού ολοκληρωθούν οι ενέργειες της αίτησής του, ο πολίτης θα λαμβάνει το αποτέλεσμα αυτής (βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων, άδεια κοκ) σε ηλεκτρονική μορφή, ψηφιακά υπογεγραμμένη.

Επισυνάπτεται αντίγραφο του αριθ. 2131.3/75101/2020/9-11-2020 έγγραφου της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικού με την έκδοση και θέση σε λειτουργία από την 09-ΝΟΕ-2020 της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ .

 EΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Οι εξωτερικοί χρήστες - πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) έχουν πρόσβαση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://edla.hcg.gr

Σημειώνεται ότι στον σύνδεσμο https://edla.hcg.gr/help/ παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την ορθή χρήση της εφαρμογής από τους εξωτερικούς χρήστες.

ΚατηγορίαΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Print
Back To Top