Ενοικιάσεις Σκαφών, είναι η λύση; Μιλάμε με τον κο Δημήτρη Τσιριμώκο της Rivieraribs.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη 

Ενοικιάσεις Σκαφών, είναι η λύση; Μιλάμε με τον κο Δημήτρη Τσιριμώκο της Rivieraribs.

Η ενοικίαση ενός σκάφους για μία ημέρα ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των χρηστών. Συναντηθήκαμε με τον κο Δημήτρη Τσιριμώκο της εταιρίας ενοικιάσης ταχυπλόων σκαφών RIVIERARIBS και συζητήσαμε το θέμα αυτό. 

Γιατί ασχολήθηκες με την ενοικίαση σκαφών; 

H μεγάλη μου αγάπη για την θάλασσα, από μικρή ηλικία, με έκανε να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Ο Έλληνας είναι πολύ πιο φυσιολογικό να έχει σκάφος παρά αυτοκίνητο. Η πατρίδα μας έχει πανω από 13.000 χλμ ακτογραμμής. Έχει δηλαδή ατελείωτες παραθαλάσσιες ομορφιές και τοπία που μόνο με ποίηση περιγράφονται. Ίσως ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Έχει τον πιο λαμπερό ήλιο που τον χαίρεσαι σχεδόν όλο τον χρόνο. Τι πιο φυσιολογικό λοιπον ο Ελληνας να είναι ταξιδευτής των πελάγων.

Λένε ότι το καλύτερο σκάφος είναι του φίλου σου. Αν δεν έχεις λοιπόν φίλο με σκάφος... το καλύτερο σκάφος είναι το ενοικιαζόμενο. 

Νοικιάζοντας σκάφος ξεχνάς κάποια προβλήματα, όπως φόρους, τεκμήρια, service, φύλαξη, ασφάλιση, συντήρηση, πιθανές ζημιές και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το αρχικό κόστος αγοράς. 

Πες μας για τα σκάφη που διαθέτει η RivieraRibs προς ενοικίαση. 

Τα σκάφη που νοικιάζουμε είναι φουσκωτά - που είναι τα ασφαλέστερα και οικονομικότερα για ταξίδια – από 5 έως 9 μέτρα, εξοπλισμένα πλήρως, συμμορφωμένα με τους κανόνες της Ευρωπαικής Ένωσης και του Γενικού  Κανονισμού Λιμένα. Μπορεί ο καθένας να διαλέξει ό,τι του ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες του την δεδομένη στιγμή. Τα σκάφη που διαθέτουμε είναι καινούρια, όλα κατασκευασμένα μέσα στην τελευταία πενταετία, με ισχυρούς κινητήρες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πολύωρα ταξίδια σε όλους τους καιρούς των ελληνικών θαλασσών. 

O κος Δημήτρης Τσιριμώκος ιδιοκτήτης της RivieraRibs, στα γραφεία του περιοδικού μας.

Ποιά είναι ζήτηση της αγοράς. Μικρά ή μεγάλα; 

Η μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση ξεκινά τον Απρίλιο και σταματά τον Οκτώβριο. Τα σκάφη ποικίλουν ανάλογα με την χρήση, αλλά και τον αριθμό των επιβαινόντων. Οι ψαροτουφεκάδες ζητούν σκάφη μέχρι τα 6 μέτρα και όσοι θέλουν να κάνουν οικογενειακές διακοπές μεγαλύτερα, δίνοντας σημασία στην ασφάλεια αλλά και την άνεση. 

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να ενοικιάσει ένα σκάφος; 

Aν είναι έμπειρος χειριστής, θα καταλάβει γρήγορα αν το σκάφος είναι σε καλή κατάσταση, αξιόπλοο και πλήρως εξοπλισμένο. Κάποιος μη έμπειρος πρέπει να ζητήσει να του εξηγηθεί ακριβώς κάθε τι πάνω στο σκάφος. Πρέπει όλοι να ελέγξουν το ασφαλιστήριο του σκάφους. Ιδιαίτερο πλεονέκτημα είναι η μικτή ασφάλεια, ώστε αν πάθει μια αβαρία στην διαδρομή να μην επωμισθεί όλο το έξοδο, που μπορεί να είναι μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση στα  πρώτα μίλια που θα διανύσει, αν παρατηρήσει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει με τον εκμισθωτή για να λυθεί το πρόβλημα σύντομα και με ασφάλεια.

Γιατί προτιμάς τα ελληνικά σκάφη; 

Σαν λαός έχουμε τεράστια ναυτική ιστορία. Τα ελληνικά ναυπηγεία ξέρουν όσο κανένας τις ελληνικές θάλασσες και έχουν προσαρμόσει τις γάστρες προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα υπάρχουν και ναυπηγεία του εξωτερικού πολύ σοβαρά που φτιάχνουν εξαιρετικά σκάφη. Εμείς στην RivieraRibs επιλέγουμε ελληνικά για να στηρίζουμε την χώρα μας, αλλά επιπλέον για να έχουμε άμεση εξιπηρέτηση από τους κατασκευαστές σε προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί. 

Ποιό είναι το κόστος; 

Για ένα μικρό σκάφος της γκάμας που διαθέτουμε η τιμή ανά ημέρα αρχίζει από τα 150 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 450 ευρώ. Μιλάω πάντα για τις δικές μας τιμές. Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις αναλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του μισθωτή, για παράδειγμα την παράδοση και παραλαβή του σκάφους σε συγκεκριμένο μέρος. Η τίμη είναι πάντα σε διαπραγμάτευση, ανάλογα με την ζήτηση, την εποχή, αλλά και το διάστημα της ενοικίασης.

Ποιά είναι η συνήθης χρήση του σκάφους που νοικιάζεις; 

Συνήθως νοικιάζονται τα σκάφη για βόλτα και μπάνιο στον Αργοσαρωνικό που είναι πανέμορφος, αλλά και για πολυήμερα πιο μακρινά ταξίδια, καθώς και για ψάρεμα. Εμείς πάντα συμβουλεύουμε τον ενοικιαστή ανάλογα με την απόδραση που σχεδιάζει σε σχέση με τον καιρό, την κατανάλωση καυσίμου, σημεία προσοχής και ενδιαφέροντος για να κάνει το ταξίδι του ξεκούραστα χωρίς να ταλαιπωρηθεί. 

Πως βλέπεις το μέλλον των ενοικιάσεων; 

Η ιδιοκτησία στην χωρα μας «τιμωρείται» σε φορολογικό επίπεδο. Η ενοικίαση έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα. Όσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός υπάρχει, το επίπεδο των υπηρεσιών θα ανεβαίνει. Μαθαίνουμε από τους πελάτες μας και γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είναι «έξυπνο» να παντρευτείς ένα σκάφος συγκεκριμένων προδιαγραφών, στο οποίο θα κάνεις χρήση το πολύ ένα μήνα συνολικά το χρόνο, ενώ οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα. Άλλο σκάφος για ψάρεμα τριών φίλων στην Αίγινα, άλλο σκάφος για τις καλοκαιρινές διακοπές δύο οικογενειών στην Μύκονο... 

ΚατηγορίαΠΡΟΣΩΠΑ
Print
Back To Top