Παρουσίαση - ANΔΡΕΟΥ - Από το 1980 εγγύηση η εμπιστοσύνη των πελατών μας.

O Δημοσθένης Βαρβέρης μιλά με τους κους Ανδρέα και Παναγιώτη Ανδρέου.

Παρουσίαση - ANΔΡΕΟΥ - Από το 1980 εγγύηση η εμπιστοσύνη των πελατών μας.

Η εταιρία Ανδρέου δραστηριοποιείται στον χώρο των πρώτων υλών και εργαλείων, για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση σκαφών αναψυχής στην ελληνική αγορά, σχεδόν σαράντα χρόνια. Σε επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Μοσχάτο, μιλήσαμε με τους κους Ανδρέα και Παναγιώτη Ανδρέου.

Πως έχετε καταφέρει τόσα χρόνια να είστε στην κορυφή της αγοράς;

Είμαστε 40 χρόνια στην αγορά. Ένας λόγος που μας κρατάει στην κορυφή του τομέα μας, είναι γιατί πάντα επιδιώκουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις, δίνοντας σωστές συμβουλές, χωρίς να αποσκοπούμε να δώσουμε στον πελάτη περισσότερα ή ακατάλληλα υλικά για την εκάστοτε ανάγκη του. Αυτό το επιτυγχάνουμε, κατανοώντας τις ανάγκες του πελάτη με τελικό αποτέλεμα να είμαστε όσο πιό εύστοχοι, στα προϊόντα που του προσφέρουμε.

Οι αντιπροσωπίες που επιλέγουμε να διαθέτουμε τα προϊόντα τους στην αγορά είναι οι κορυφαίες στο τομέα τους και έχοντας ερευνήσει πριν συνεργαστούμε την ποιότητα των υλικών τους.

Σε ποιούς τομείς ακριβώς δραστηριοποιήστε;

Δραστηριοπούμαστε στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση κάθε σκάφους αναψυχής και γενικά στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας.

Πως ήταν στο ξεκίνημα σας το επίπεδο κατασκευής των σκαφών. Πόσο μεγάλα βήματα έχουμε κάνει από τότε;

Όταν πρωτοξεκινήσαμε η γκάμα των υλικών ήταν μικρή και τα προιόντα πολύ απλά, ωστόσο οι ανάγκες της αγοράς καλύπτονταν. Στην συνέχεια μεγαλώνοντας οι απαιτήσει, τα μεγέθη και οι επιδόσεις των σκαφών μεγάλωσαν, κατά συνέπεια και οι ανάγκες για πιό προηγμένα υλικά. Οι συστάσεις και οι συνδυασμοί των σύνθετων υλικών, των ενισχυτικών υφασμάτων και των ρητινούχων υλών έγιναν πιό σύνθετες και πιό αναβαθμισμένες. Ακολούθως και τα εργοστάσια εξελίχθηκαν περαιτέρω κατασκευάζοντας νέα προϊόντα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να ανέβει το επίπεδο της κατασκευής καθώς και της επισκευής των σκαφών.

Πως συμπεριφέρεται η αγορά μετά την μεγάλη μείωση κατασκευή νέων σκαφών λόγω της κρίσης;

Είναι σίγουρο ότι επηρεάστηκε πολύ η αγορά νέων σκαφών και επακόλουθα η κατασκευή, μιάς και το κράτος επέφερε στον ιδιοκτήτη σκάφους ποικίλες υποχρεώσεις. Αυτό είχα σαν συνέπεια να τονιστεί περισσότερο η επισκευή και συντήρηση ενός σκάφους. Τα ήδη υπάρχοντα σκάφη δεν παροπλίζονται και επισκευάζονται.

Μπορεί ένας ιδιώτης να προμηθευτεί κατ΄ευθείαν από εσάς τα υλικά για την επισκευή που θέλει να κάνει στο σκάφος του;

Βεβαίως μπορεί επισκεπτόμενος την εταιρία μας, μπαίνοντας στο site (www.andreou.gr), ή βλέποντας τον αναλυτικό κατάλογο των προϊόντων μας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει μια εκτενή εικόνα των υλικών και των τρόπων χρήσης τους. Οπότε και με τις συμβουλές των τεχνικών μας, μπορεί να πάρει από το κατάστημα ή να του αποσταλλεί το πακέτο με τα προϊόντα, τα οποία τελικά θα επιλέξει. Συγχρόνως σε κομβικά σημεία της χώρας μας υπάρχουν συνεργαζόμενα καταστήματα, που διαθέτουν επίσης τα προϊόντα μας. Εκεί ο ενδιαφερόμενος μπορεί επίσης προστρέξει και να προμηθευτεί, κάποια από τα βασικά υλικά μας.

Εσείς που γνωρίζεται το σκάφος από την πλευρά των υλικών, πως συμβουλεύετε κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα σκάφος. Τι πρέπει να προσέξει;

Ώς προς το κύτος του σκάφους και το deck, που είναι ο δικός μας τομέας, θα πρέπει να προσέξουν για τα μεταχειρισμένα πάντα, την όσμωση ειδικά στα μεγάλα σκάφη που μένουν όλο τον χρόνο στο νερό. Τα μικρά σκάφη που μένουν συνήθως στα πάρκιν δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Να προσέξει για μεγάλους τραυματισμούς του σκάφους. Βέβαια πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα προβλήματα πιά διορθώνονται και μάλιστα αν γίνει σωστή επλογή υλικών με τον σωστό τεχνίτη, μπορεί για παράδειγμα μια επαγγελματική επιδιόρθωση ή ενίσχυση να οδηγήσει σε ακόμα πιό βελτιωμένο σκάφος.

Πως έχει επηρεάσει η κρίση τους Έλληνες κατασκευαστές; Προτιμούν τα «ακριβά» υλικά;

Το επίπεδο των ελληνικών ναυπηγείων είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό έχει αποδειχθεί με την ουσιαστική απουσία σοβαρών προβλημάτων. Τα υλικά και οι μέθοδοι κατασκευής που επιλέγουν οι περισσότεροι, πληρούν υψηλά στάνταρ. Να τονίσουμε οτι ειδικά στον τομέα των φουσκωτών, οι κατασκευαστές με την συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν παραδοσιακά ναυπηγεία του εξωτερικού και τα προϊόντα τους να έχουν γίνει πλέον ευρέως αποδεκτά και προτιμητέα έναντι πολλών άλλων.

Πως βλέπετε το μέλλον της ελληνικής παραγωγής. Μπορεί να μπει δυναμικά στις ξένες αγορές;

Φυσικά και μπορεί αυτό να γίνει. Βέβαια απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση της διεθνούς αγοράς και η διαρκής εξέλιξη των μοντέλων. Δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι. Οι εγκαταστάσεις των ναυπηγείων πρέπει να είναι σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές. Η οργάνωση και το τελικό προϊόν πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, χωρίς διακυμάνσεις. Οι χώρες του εξωτερικού έχουν αυστηρές προδιαγραφές για τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, ελέγχονται αυστηρά και γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει και από την μεριά μας σταθερή ποιότητα.

Με ποιά εργοστάσια συνεργάζεστε και περιγράψτε μας την γκάμα των υλικών που διθέτετε στη ελληνική αγορά.

Μερικές από τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουμε είναι οι πιό κάτω:

  • SCOTT BADER & ASHLAND (ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΕΣ & GEL COATS)
  • GURIT (ΕΠΟΞΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ)
  • DIAB & LANTOR (ΥΛΙΚΑ CORE)
  • ΤYGAVAC (VACUUM / INFUSION)
  • FARECLA & EUROMECI (ΓΥΑΛΙΣΜΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ)
  • ΝUBIAN (ΧΡΩΜΑΤΑ-ΜΟΥΡΑΒΙΕΣ)
  • ORCA (ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ)
  • CEREDI & SCOPREGA (ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ)

Τα σχέδια σας για το μέλλον;

Πάντα ο στόχος μας θα είναι σαν εταιρία αιχμής στον χώρο της ναυτιλίας, να προσφέρουμε στον καταναλωτή άριστης ποιότητας προϊόντα, που θα προοδεύουν και συγχρόνως θα απλουστεύουν την διαδικασία παραγωγής, επισκευής αλλά και συντήρησης του σκάφους.

ΚατηγορίαΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Print
Back To Top