125 Χρόνια Pantaenius - Ιδρύθηκε με Αξιοπιστία!

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

125 Χρόνια Pantaenius - Ιδρύθηκε με Αξιοπιστία!

Η εταιρεία Pantaenius με έδρα το Αμβούργο γιορτάζει την 125η επέτειό της.

Το πρώτο γραφείο της Pantaenius  άνοιξε στο  Αμβούργο, όπου και παραμένει η έδρα της εταιρίας μέχρι και σήμερα. Πίσω στο 1899, ο Johann C. Pantaenius ίδρυσε την ομώνυμη μεσιτική εταιρεία ναυτασφαλίσεων στην ελεύθερη, Χανσεατική Πόλη. Ο διάδοχός του επέκτεινε την επιχείρηση τη δεκαετία του 1920, προκειμένου να συμπεριλάβει και την ασφάλιση περιουσίας και ζωής.

Το 1963 εντάχθηκε στην εταιρεία ο Harald Baum, του οποίου τα παιδιά Daniel, Martin και Anna διευθύνουν σήμερα την εταιρεία. Ο Baum ανέλαβε την Pantaenius το 1970. Ανέπτυξε έναν νέο τύπο ασφάλισης HULL AND MACHINERY για σκάφη αναψυχής. Η νέα προσέγγιση που εισήγαγε ο Baum κυρίως ως προς την σωστή ασφάλιση  της αξίας των σκαφών έφερε επανάσταση στον κλάδο.

Τις επόμενες δεκαετίες, η Pantaenius επέκτεινε την επιχείρηση αυτή σε δέκα χώρες στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η επιχείρηση ασφάλισης σκαφών αναψυχής διαχωρίστηκε από την παραδοσιακή μεσιτική επιχείρηση Pantaenius Versicherungsmakler GmbH σε ξεχωριστή εταιρεία.

Η μεσιτική επιχείρηση  εξυπηρετεί σήμερα με  γενικά και άλλα ειδικού τύπου ασφαλιστικά προϊόντα  στην Γερμανία περίπου 3.000 μεσαίες επιχειρήσεις από πέντε πόλεις: Ντίσελντορφ, Αιζεναχ, Κίελο, Μόναχο και Αμβούργο.

Ο όμιλος Pantaenius, στην 125η επέτειο του  εκτός από τον κλάδο ασφάλισης σκαφών αναψυχής και τον μεσίτη  Pantaenius Versicherungsmakler GmbH, περιλαμβάνει επίσης το γραφείο πραγματογνωμόνων  Marine Claims Service και  την εταιρεία διαχείρισης σκαφών αναψυχής Zucker & Partner.


Από 1η Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία στην Ελλάδα του γραφείου της εταιρίας Pantaenius. Η εταιρία με την μεγαλύτερη εξειδίκευση στον κλάδο ασφάλισης σκαφών αναψυχής στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως προχώρησε στο άνοιγμα γραφείου και στην Ελλάδα. Πρόκειται για την 10η εν ενεργεία θυγατρική Εταιρία του ομίλου, ύστερα από αυτές της Αυστραλίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Δανίας, Πολωνίας, Μονακό, Ηνωμένου Βασίλειου, Σουηδίας και Ισπανίας.

Η κίνηση αυτή δείχνει την αναγνώριση της προόδου που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας στον κλάδο σκαφών αναψυχής αλλά και επιβεβαιώνει τη δυναμική του για το μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε:

PANTAENIUS HELLAS UNDERWRITING AGENCY

Γρηγορίου Αυξεντίου 1, 174 55 Άλιμος, Τηλ: + 30 21 0988 1046

ΚατηγορίαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Print
Back To Top