Δυνατότητα καταχώρισης αίτησης «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους» για την αντικατάστασή της, στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

Δυνατότητα καταχώρισης αίτησης «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους» για την αντικατάστασή της, στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ.

Η Διεύθυνση της Λιμενικής Αστυνομίας (Δ.Λ.Α.), αρμόδιας για τα συναφή θέματα Υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μας είχε κάνει γνωστό, τη θέση σε λειτουργία της εφαρμογής e-ΔΛΑ από την 09-ΝΟΕ-2020.

Ήδη με το (β) σχετικό η ίδια αρμόδια Δ/νση μάς ενημέρωσε ότι στα θέματα που ρυθμίζονται από την ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή προστέθηκε στην κατηγορία «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους» η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την αντικατάσταση άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους παλαιού τύπου,  ενώ  συν τω χρόνω θα  προστίθενται και άλλα θέματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό με τη χρήση της εφαρμογής αυτής ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατική διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων και διεκπεραίωση των αιτημάτων, εξοικονομούνται εργατοώρες αμφοτέρων  και αναμφίβολα προάγονται οι σχέσεις Κράτους – Πολίτη. Αξίζουν κατά συνέπεια συγχαρητήρια στους εμπνευστές και σε όσους εργάσθηκαν για την ολοκλήρωσή της.        

Ειδικότερα:

Μέσω του συστήματος e-ΔΛΑ ο πολίτης, αφού αυθεντικοποιηθεί (μέσω των κωδικών TaxisNET), μπορεί να καταχωρίσει την αίτηση του και να υποβάλει τα δικαιολογητικά της σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να διεκπεραιωθεί πλήρως ηλεκτρονικά.

Δεν απαιτείται, σε κανένα στάδιο, η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη, εκτός ορισμένων ειδών αιτήσεων όπου αυτό είναι αναγκαίο π.χ. για αυτοψία, εξετάσεις κ.ο.κ.

Παρέχεται η δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να πραγματοποιούνται νέες συνδέσεις στο e-ΔΛΑ, ώστε να καθίσταται κοινωνός ο ενδιαφερόμενος του αναλυτικού ιστορικού των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με την αίτησή του, καθώς και τυχόν ενεργειών  στις οποίες ενδεχομένως πρέπει να προβεί π.χ. υποβολή επιπλέον δικαιολογητικών, πληρωμή εισφορών κ.ο.κ.

Αφού ολοκληρωθούν οι ενέργειες της αίτησής του, ο πολίτης θα λαμβάνει  το αποτέλεσμα αυτής (βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων, άδεια κ.ο.κ.) σε ηλεκτρονική μορφή, ψηφιακά υπογεγραμμένη.

Με την ευκαιρία αυτή ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών & άλλων σκαφών, παρελκομένων, εξαρτημάτων, Εμπόρων & Υπηρεσιών) προτρέπει τον κύριο Υπουργό και την φυσική ηγεσία του Λ.Σ. όπως εξετάσουν τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των Βιβλίων Εγγραφής Μικρών Σκαφών και Λεμβολογίων, πρωτοβουλία που κρίνεται ότι θα έχει τον μέγιστο ευμενή αντίκτυπο στους χιλιάδες των ιδιοκτητών μικρών σκαφών ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα γίνει μια απογραφή του συνολικού τους αριθμού.

  ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΔΩ  

ΚατηγορίαΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ
Print
Back To Top