Η Suzuki Marine  στη νέα τοποθεσία επί της Λεωφόρου Κηφισού 29 στο Αιγάλεω.

Ήταν εκει ο Δημοσθένης Βαρβέρης

Η Suzuki Marine  στη νέα τοποθεσία επί της Λεωφόρου Κηφισού 29 στο Αιγάλεω.

Η ιστορία

Ο γιος του ιδιοκτήτη Παντοπωλείου στο Καστέλι της Κρήτης, Ιωάννη Θεοχαράκη, Νικόλαος, έχει τελειώσει το σχολείο, έχει πολεμήσει στο Μικρασιατικό Μέτωπο και έχει πάρει αριστείο ανδρείας. Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Αθήνα και ανοίγει, στη Φιλελλήνων 1 το πρώτο του κατάστημα. Πουλάει μουσαμάδες για φορτηγά και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Επτά χρόνια αργότερα, θα ανοίξει και άλλο κατάστημα, στον Πειραιά - όπου μάλιστα έχει και βενζιναντλία- και η επιχείρηση θα μεγαλώνει.

Μετά τη γερμανική Κατοχή, η επιχείρηση θα προσπαθήσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Με συμμετέχοντες πλέον και τους δύο γιους του, Γιάννη και Βασίλη.

Πριν 25 περίπου χρόνια στην εταιρία έρχεται ο Κώστας Μαρκουλάκης. Ήταν μια επιλογή του κου Βασίλη Θεοχαράκη. Τότε ξεκίνησε μια σοβαρή οργάνωση και στελέχωση του τμήματος marine της εταιρίας. Ο Κώστας Μαρκουλάκης με την οργανωτικότητα, την εργατικότητα αλλά και τον ιδιαίτερα ευγενικό και φιλικό του χαρακτήρα, δημιούργησε σχέσεις σταθερές με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Αυτό βοήθησε τη Suzuki να ανέβει σε υψηλά επίπεδα πωλήσεων, καθώς και να έχει εμπεδωθεί από τους κατόχους των σκαφών, ότι μιλάμε για κινητήρες αξιόπιστους, υψηλής τεχνολογίας και ιδιαίτερα οικονομικούς.

Νέα θέση, υψηλότεροι στόχοι!

Η ημέρα των εγκαινίων του καταστήματος της Suzuki Marine  στη νέα τοποθεσία επί της Λεωφόρου Κηφισού 29 στο Αιγάλεω, ήταν λαμπερή και πλήθος επαγγελματιών βρέθηκαν εκεί παρά το δύσκολο της ημέρας, μιας και τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα στην Αττική.

Πλήθος τεχνικών κινητήρων, κατασκευαστών φουσκωτών και πλαστικών σκαφών, αλλά και στελέχη άλλων αντιπροσωπειών κινητήρων ήταν εκεί.

Ο κος Τάκης Θεοχαράκης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, έλαβε τον λόγο. Μίλησε για τους στόχους της εταιρίας, την φετινή χρονιά που η εταιρία συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας, αλλά και πόσο σημαντικό είναι το τμήμα marine στην κερδοφορία του ομίλου.

Η αποχώρηση...

Μετά έλαβε το λόγο ο κος Κώστας Μαρκουλάκης και μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ανακοίνωσε την αποχώρηση από την ενεργό δράση. Για όλους έρχεται κάποια στιγμή το τέλος, αλλά για τον αγέραστο και πάντα χαμογελαστό Κώστα μας φαινόταν ότι δεν θα ερχόταν ποτέ...

Ο κος Τάκης Θεοχαράκης του απένειμε ένα βραβείο για την πολυετή προσφορά του στη Suzuki Marine και – μέσα σε χαμόγελα – ένα καλάμι ψαρέματος για να μην χάσει την επαφή του με τη θάλασσα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος κος Βασίλης Θεοχαράκης, που σε προχωρημένη ηλικία και με βροντερή φωνή, τόνισε ότι κάθε μέρα βρίσκεται στο γραφείο του για τα τελευταία 80 χρόνια...

Τέλος μίλησε ο κος Βασίλης Μέξας (φωτ. κάτω), ο νέος εμπορικός διευθυντής του Marine Division. Έχοντας “σπουδάσει” δίπλα στον απερχόμενο πια Κώστα, αναλαμβάνει να συνεχίσει την ανοδική πορεία της εταιρίας και να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά, όπως ανέφερε στην ομιλία του.

Μετά όλοι οι καλεσμένοι μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, απόλαυσαν τα εδέσματα που προσφέρθηκαν, δημιουργώντας ομάδες συζητώντας τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου.

Η κα Ελένη Παπαγεωργίου Business Unit Manager of Engines and Boats της Πετρόπουλος αεβε, μαζί με τον κο Άκη Καρρά Product Manager Zodiac.

Ο κος Τάκης Θεοχαράκης με τον κο Ανέστη Ταρασιάδη από το Park-In, με τον κο Μαρκουλάκη.

Ο κος Σπύρος Πάντος τεχνικός στο χώρο των εξωλέμβιων μηχανών από το 1979, με τον κο Μάκη Καττή από την Honda outboards – Αφοι Σαρακάκη αε.

ΚατηγορίαΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Print
Back To Top