Ηλεκτροκινητήρες Σκαφών. Ζητείται σαφές νομικό πλαίσιο, αλλά και κίνητρα ανάλογα με τα αυτοκίνητα.

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

Ηλεκτροκινητήρες Σκαφών. Ζητείται σαφές νομικό πλαίσιο, αλλά και κίνητρα ανάλογα με τα αυτοκίνητα.

Ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ ζητά συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα της ηλεκτροκίνησης των σκαφών.

Κατά τις διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως μικρό σκάφος θεωρείται εκείνο που το ολικό του μήκος δεν υπερβαίνει τα 12 μέτρα.

Αιτούμεθα να γίνει δεκτή αντιπροσωπεία μας σε μια πρώτη ολιγόχρονη συνάντηση μαζί σας για ανταλλαγή απόψεων και εξέταση των δυνατοτήτων παροχής κινήτρων για την ηλεκτρική πρόωση (μηδενικής εκπομπής ρύπων) των μικρών σκαφών στη χώρα μας.

Συγκεκριμένο και σαφές νομικό πλαίσιο για τους ηλεκτροκινητήρες των μικρών σκαφών δυστυχώς δεν έχει εισέτι θεσμοθετηθεί. Εσχάτως όμως, και αυτό ενέχει ιδιαίτερη σημασία, έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχει, όπως έχουμε πληροφορηθεί, συγκροτηθεί επιτροπή για τη ρύθμιση του θέματος αυτού με την έκδοση κανονιστικού διατάγματος.

Από πολλών ετών εισάγονται, από τα μέλη μας, στη χώρα μας ηλεκτροκινητήρες μικρής αρχικά ισχύος, η οποία συν τω χρόνω βαίνει συνεχώς αυξανόμενη (ήδη ξεπεράστηκε κατά πολύ το όριο των 150 ΗΡ) ενώ έντονη είναι και η επιθυμία των πελατών και εν δυνάμει πελατών μας να αποκτήσουν ηλεκτροκινητήρα για αυτονόητους λόγους.

Ευελπιστώντας στην αποδοχή του αιτήματός μας και αναμένοντας τον καθορισμό ημερομηνίας και ώρας της συνάντησής μας,

ΚατηγορίαΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Print
Back To Top