Πάσχα στην Ντία (ξανά) το 2019.

Του Ηρακλή Ζωγραφάκη

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 19813
  • 0 Σχόλια
Πάσχα στην Ντία (ξανά) το 2019.

Όταν φτιάχναμε το πρόγραμμα του 2019 έπεσε πάλι στο τραπέζι η επανάληψη του εορτασμού του Πάσχα στη νήσο Ντία, όλοι με κοίταξαν, έγνεψα απλά το κεφάλι και ξεκίνησα να κάνω εικόνες στο κεφάλι μου. Μπλε και πράσινα νερά, ήλιος, κατανυκτική Ανάσταση στο εκκλησάκι της Αναλήψεως, επανάληψη του 2017...

Όλα λοιπόν θα ήταν τόσο ωραία όσο πριν από δύο χρόνια. Και πράγματι ήταν. Όλοι εκεί ο Νίκος, ο Δημήτρης, ο Μάνος, ο Μανώλης ο πιλότος, ο Γιώργος, ο Αλέξης, η Ελένη όλοι...

Η Ελένη ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον πατέρα Αντώνιο από την ενορία του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο, που ανήκει η Εκκλησία της Αναλήψεως, όπου με μεγάλη χαρά της έκανε το χατίρι να μας ψάλει την αναστάσιμη ακολουθία. Έτσι ξεκίνησε η εκδρομή και για φέτος.

Από νωρίς εκεί ο Μανωλης Παπαμαστοράκης με την Αρετή και τον Αναστάση, που όπως ο ξάδερφός του πριν δυο χρόνια, ήταν πανταχού παρόν και βοήθησε πολύ. Η μαγειρίτσα έτοιμη, όλα έτοιμα. Ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο εκεί, όπως και ο τέως με την Σουζάνα και την Ελένη, που με βοήθησε αρκετά για αλλη μια φορά!

Η Ανάσταση έγινε με μεγάλη επιτυχία. Ψάλαμε όλοι μαζί το “Χριστός Ανέστη”, νιώσαμε υπέροχα μακρυά από κροτίδες και φασαρία. Το φαγητό σερβιρίστηκε και όπως πάντα τα γέλια πήραν και αυτά θέση στη παρέα μας. Κάπως έτσι τελείωσε το Μεγάλο Σάββατο.

Κυριακή του Πάσχα η παρέα μεγάλωσε, ο Νικος με την Κατερίνα προστέθηκαν με τους γιούς της οικογένειας. Το αρνί, μετά από πατέντες του Παπαμαστοράκη, ξεκίνησε να ψήνεται και τα πρώτα μεζεδάκια στη ψησταριά, μας έκοψαν την πείνα. Μαζί με το πολύ φαγητό ξεκίνησε και ο διαγωνισμός ανέκδοτου. Ο Αλέξης με τον Νίκο και εμένα δώσαμε ρεσιτάλ. Η ώρα 15:00 κάντε ησυχία ο Τριανταφυλλιδης πάει για ύπνο. Σεβασμό στον παλιό μην κάνετε φασαρία. Θα ξυπνήσει στο γλυκό.

Έτσι και έγινε, μόλις μύρισε τις κρέπες που έφτιαχνε η Αρετή εμφανίστηκε ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια, για το δεύτερο ημίχρονο φαγοποσίας μετά γέλιου. Κάπως έτσι ήρθε το βράδυ, κάποιοι έφυγαν για το λιμάνι, κάποιοι έμειναν να υποδεχτούν τους υπόλοιπους την Δευτέρα. Άντε και του χρόνου να είσαστε καλά όλοι.

 Υ.Γ.  Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για να γίνει η εκδρομή. Τον μικρό Αναστάση που έτρεχε, την Ελένη που βοήθησε πολύ, την Κατερίνα, την Αρετή, την Σουζάνα. Τον Πατέρα Αντώνιο και όλους όσους ήρθαν (σίγουρα ξέχασα κάποιον).

ΚατηγορίαΕΚΔΡΟΜΗ
Print
Back To Top