Οι ΚΡΗΤΕΣ στο ΙΟΝΙΟ - 15η Ετήσια Εκδρομή με τον Παγκρήτιο Όμιλo Φουσκωτών Σκαφών.

Κείμενο: Νίκος Δροσατάκης, Φωτογραφίες: Νικος Δροσατάκης, Δημήτρης Γιαβρίδης, Ελένη Πλατάκη.

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 21543
  • 0 Σχόλια
Οι ΚΡΗΤΕΣ στο ΙΟΝΙΟ - 15η Ετήσια Εκδρομή με τον Παγκρήτιο Όμιλo Φουσκωτών Σκαφών.

Tρίτη χρονιά φέτος που ο Όμιλος μετά τις Σποράδες το 2016 και τα νησιά του Αργοσαρωνικού το 2017, έβαλε πλώρη για ένα μακρινό πανέμορφο προορισμό, τα νησιά του Ιονίου. Αρωγός μας και σε αυτό το ταξίδι οι Μinoan Lines, όπου επιβιβάσαμε 12 σκάφη, αυτοκίνητα και μια θαλασσινή παρέα από 50 άτομα ξεκινήσαμε με προορισμό τα πανέμορφα Επτάνησα. 

Μετά από ρυμούλκηση 3,5 ωρών είναι αλήθεια ότι μετρούσαμε το χρόνο, για την καθέλκυση μας στη γλύστρα κάτω ακριβώς από τη γέφυρα του Ρίου. Όλα πήγαν καλά και ξεκινήσαμε με πρώτο προορισμό μας το Λιμάνι της Ζακύνθου. Ο καιρός με αρκετές εναλλαγές μας κρατούσε απλά σε εγρήγορση. Πρόσδεση, ανεφοδιασμοί και ελεύθερο πρόγραμμα για περιήγηση στο νησί. 

Κυριακή πρωί απόπλους για την βόρεια πλευρά του νησιού με στάση στις πανέμορφες φυσικές σπηλιές και βεβαίως στην πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο για μια βουτιά και τις εκπληκτικές φωτογραφίες στα τιρκουάζ νερά της. Στη συνέχεια απόπλους για την Κεφαλλονιά και διαμονή στο λιμάνι της Σάμης. 

Αναχώρηση την επόμενη μέρα για την βόρεια πλευρά του νησιού. Παραμονή στο Φισκάρδο. Κάποια σκάφη με βάση το πρόγραμμα συνέχισαν για τον όρμο της Άσου όπου και διανυκτέρευσαν. Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί το ραντεβού μας δόθηκε εν πλώ στο βόρειο μέρος του νησιού με προορισμό για τη μεν πρώτη ομάδα με την πενθήμερη παραμονή την νοτιοδυτική πλευρά της Λευκάδας, το Σκορπιό και το Μεγανήσι και τελικό προορισμό την Ιθάκη. Η δεύτερη ομάδα έχοντας μπροστά της επιπλέον ημέρες με ρότα από τις δυτικές πανέμορφες παραλίες τις Λευκάδας, κινήθηκε βόρεια με προορισμό τους Παξούς. Αρκετά μίλια, σύμμαχος ο καιρός και νωρίς το μεσημέρι καταπλεύσαμε στο γραφικό λιμάνι - φιόρδ του Γάϊου στους Παξούς. Το πράσινο που κατέληγε στη θάλασσα, τα πανέμορφα νερά, και η ζωντάνια αυτού του μικρού νησιού κυριολεκτικά μας γοήτευσαν.

Διαμονή με πρωινό ξύπνημα προκειμένου λόγω καιρού να περάσουμε απέναντι στα Σύβοτα. Εκεί μας περίμενε ένας καλός και φιλόξενος φίλος ο Νικόλας, κυριολεκτικά ο καουμπόυ του Λιμανιού! Φρόντισε για την πρόσδεση μας και μας έκανε να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Πολύτιμες επίσης οι οδηγίες του για την διαμονή μας με πρόσδεση των σκαφών στον όρμο του Αγ. Νικολάου στα Σύβοτα για το βράδυ όπου πραγματικά το τοπίο σε γοήτευε με την ομορφιά του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας περιηγηθήκαμε στους πανέμορφους κόλπους που πραγματικά σε δυσκόλευε να επιλέξεις το σημείο της αγκυροβολίας σου, μια και ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον!

Πρωινό ξύπνημα την επόμενη και με ήρεμα νερά ξεκινήσαμε για την γραφική Πάργα και στη συνέχεια για την διάσχιση του ποταμού Αχέροντα. Καφές, βόλτα στο ποτάμι και μια καλή ευκαιρία να δουλέψουν τα μοτέρ μας σε γλυκό νερό. Ξεκίνημα στη συνέχεια νότια για το στενό της Λευκάδας, αναμονή για το άνοιγμα της πλωτής γέφυρας και ρότα για τον περίπλου την νήσου Σκορπιός με κατάληξη για μπάνιο και ξεκούραση στο Μεγανήσι. Το απόγευμα αναχώρηση για το νησί της Ιθάκης. Οι δυνατοί άνεμοι στο λιμάνι Βαθύ της Ιθάκης δεν θα μας επέτρεπαν να έχουμε μια άνετη διανυκτέρευση και η πρόσδεση μας τελικά έγινε στον κόλπο Κιόνι. Εκεί ανήμερα του Προφήτη Ηλία βρεθήκαμε τυχαία στο τοπικό πανηγύρι, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! 

Την επόμενη τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας μετακινηθήκαμε στο Λιμάνι της Σάμης όπου περάσαμε το πρωινό μας με μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια του νησιού. Αναχώρηση το μεσημέρι για το λιμάνι της Πάτρας. Αμέσως αναχωρήσαμε για τον Πειραιά, ακολούθησε η επιβίβαση σκαφών και αυτοκινήτων στο πλοίο και Κυριακή πρωί γεμάτοι εικόνες, επιστρέψαμε στη βάση μας.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την εταιρεία Minoan Lines για την έκπτωση που μας παρείχε στην μετακίνηση, τους χορηγούς για τα μπλουζάκια μας, το Δημήτρη και το Νίκο από το ΔΣ που μοιράστηκαν την οργάνωση και την εκτέλεση της αποστολής, τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τέλος τον Νίκο στα Σύβοτα, αλλά και το Στέφανο στο Ρίο για την καθέλκυση, ανέλκυση και φύλαξη των τρέιλερς, που ανέλαβε ο Όμιλος για τα μέλη του.

ΚατηγορίαΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ
Print
Back To Top