Δοκιμή: Φουσκωτό ALMAR 911s της Almarine.

Του Σπύρου Πριόβολου

Δοκιμή: Φουσκωτό ALMAR 911s της Almarine.

Την ελληνική εταιρία Skyfall Yacht Charter, που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση σκαφών αναψυχής, επέλεξε για αποκλειστικό αντιπρόσωπο για την Ελλάδα, την Κύπρο και Ηνωμένα Εμιράτα, το ναυπηγείο ALMARINE, ένα από τα κορυφαία στην Ιταλία στην κατασκευή τουριστικών φουσκωτών σκαφών.

Ο υπεύθυνος της Skyfall κος Άγγελος Παπακωνσταντίνου μας ενημέρωσε και μας παρουσίασε τα σκάφη που αντιπροσωπεύει. Τα φουσκωτά κατασκευάζονται από την ALMARINE στο Παλέρμο της Ιταλίας, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν τις προδιαγραφές και διακρίνονται για την αισθητική, την εργονομία, την ποιότητα κατασκευής και φυσικά την πλεύση.

Με 40 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Inzerillo Albeggiani, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους. Όλα είναι μελετημένα πριν γίνει το πρώτο καλούπι με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι εκ των υστέρων παρεμβάσεις που δημιουργούν συνήθως προβλήματα. Κάθε σκάφος Almar προέρχεται από μια προσεκτική μελέτη, που πραγματοποιείται από το τμήμα εφαρμοσμένης μηχανικής και έχει την ικανότητα της άμεσης παρέμβασης στα δομικά χαρακτηριστικά, με υψηλή παραμετροποίηση και ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη (custom made). Έτσι, κατασκευάζονται υψηλής ποιότητας και πιστότητας πρότυπα, που ελέγχονται εξονυχιστικά σε όλα τα στάδια κατασκευής πριν κυκλοφορήσει το σκάφος.

Απευθύνονται σε πελάτες που ψάχνουν την υψηλή αισθητική, με την ιταλική φινέτσα και την ποιότητα κατασκευής. 

Συνεχώς εξελίσσονται και τα νέα μοντέλα φλερτάρονται και από αυτούς που αναζητούν ένα ιδιαίτερο tender για mega yachts.

Το ναυπηγείο κατασκευάζει τα μοντέλα ALMAR 780, 820, 911s, 999s. Το 2018 παρουσίασαν το καινούριο μοντέλο 911s. Τα μοντέλα 911s και 999s προσαρμόζονται και για στρατιωτική χρήση.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στην εργονομία της πασαρέλας, εκεί που γίνεται η συνήθης χρήση για τη θάλασσα, είτε στα μοντέλα με εξωλέμβιο κινητήρα, είτε με κινητήρες έσω - έξω.

Το νέο μοντέλο ALMAR 911s

Το δεκάμετρο και φαρδύ φουσκωτό που παρουσίασε το 2018 η εταιρία, είναι ένα σκάφος ιδανικό για τουριστική χρήση. Με διπλό ταμπούκι στην πλώρη, ευρύχωρο sun deck, μαλακή πλεύση και άριστη ποιότητα κατασκευής.

Η κονσόλα, είναι ένα δυνατό σημείο στο 911s, τόσο λόγω σχήματος και διάταξης, όσο και της εργονομίας. Είναι τοποθετημένη πάνω σε ελαφρά υπερυψωμένο τμήμα του deck, λίγο πιο μπροστά από τη μέση κατά το διάμηκες. Η πόρτα της καμπίνας, ξεχωρίζει από τον κορμό, όχι μόνο από το χρώμα στο gel coat, αλλά και τον ειδικότερο σχεδιασμό, όπου το εμπρός μέρος έχει διπλό άνετο κάθισμα. Το αεροδυναμικό σχήμα, ολοκληρώνει και το ίδιας γωνίας παρμπρίζ, που καλύπτει αποτελεσματικά την πυξίδα.

Τα επίπεδα μπροστά στον κυβερνήτη είναι δύο. Στο πρώτο, υπάρχει άφθονος χώρος για όλα τα όργανα, δείκτες, GPS, stereo, 10΄ οθόνη κλπ. ενώ στο κάτω, υπάρχει το βολάν, το vhf και το διπλό χειριστήριο σε εργονομική θέση για εύκολο χειρισμό. Οι διακόπτες, είναι τοποθετημένοι στο πάνελ ανάμεσα στα δύο επίπεδα. Το πολυεστερικό υποπόδιο και οι ανοξείδωτες χειρολαβές στις μπάντες, διευκολύνουν τον κυβερνήτη. Τα καθίσματα είναι άνετα με την γνωστή ιταλική χάρη και στον έξτρα εξοπλισμό με διάταξη μπάκετ. Στο εσωτερικό, υπάρχει αρκετός χώρος και είναι τοποθετημένη η ηλεκτρική τουαλέτα ναυτικού τύπου, στην οποία υπάρχει νιπτήρας καθρέφτης και η είσοδος γίνεται άνετα ακόμα και για έναν ψηλό ταξιδιώτη.

Δεύτερο δυνατό σημείο στο 911s, είναι το wet bar. Για όλο το πλήρωμα, καθώς σκιαγραφεί τις ανέσεις για το πλήρωμα. Κάτω από το εξαιρετικά φινιρισμένο καπάκι, υπάρχει νεροχύτης αλλά και χώρος για μάτι. Τα έξη (6) άτομα που μπορούν να καθίσουν στον περιμετρικό καναπέ με τα μεγάλα υποβραχιώνια, που αγκαλιάζουν τους επιβάτες και δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας. Στο πλάι, ανοίγει το ηλεκτρικό ψυγείο με καταψύκτη. Από την άλλη μεριά ντουλάπι και πίσω σπαστό τραπέζι πολύ βολικό και σταθερό και δεν εμποδίζει τους καθήμενους, ακόμη και όταν το τραπέζι είναι ανοικτό. Κάτω από τα μαξιλάρια, υπάρχουν καπάκια, για τους αποθηκευτικούς χώρους, που είναι άψογα φινιρισμένοι εσωτερικά.

Η τέντα, κυριολεκτικά εξαφανίζεται, καθώς οι αντηρίδες μπαίνουν σε κανάλι προς τούτο διαμορφωμένο στις πολυεστερικές υπερβάσεις πάνω στα μπαλόνια, ενώ το κυρίως μέρος με το πανί, αφομοιώνεται σε κρύπτη κάτω από το μαξιλάρι του καναπέ. Τα στρώματα ηλιοθεραπείας είναι από άριστο υλικό με την σφραγίδα του σχεδιαστή ραμμένη στην άκρη. Κάτω από τον καναπέ ένα τεράστιο ταμπούκι που ανοίγει με ηλεκτρικό αμορτισέρ στην extra έκδοση. Με πολύ μικρό κόστος, μπορεί να τοποθετηθεί και Hard top.

Η εταιρία έχει επενδύσει στην ευκολία πρόσβασης στη θάλασσα και παράλληλα στην μεγάλη αντοχή του καθρέπτη σε καταπονήσεις. Το μπρακέτο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ αλουμίνιο υψηλής αντοχής και είναι ντυμένο μαζί με τις επίπεδες επιφάνειες με συνθετικό teak. Ο άπλετος χώρος του μπρακέτου δημιουργεί προϋποθέσεις όχι μόνο για να ανέβεις από τη θάλασσα αλλά και για βουτιές, ακόμα και όταν υπάρχει ζευγάρι κινητήρων.

Οι μανούβρες και οι ελιγμοί, γίνονται εύκολα και με ακρίβεια. Οι κλίσεις είναι αποδεκτές, χωρίς πλαγιολίσθηση. Γενικά, υπάρχει μια άνεση και σιγουριά στην πλεύση, ακόμα και σε δύσκολες θάλασσες. Στα ανάποδα η ανταπόκριση είναι πολύ καλή, τόσο με ένα όσο και με τους δύο κινητήρες. Τα σωστά στρωμένα απόνερα πέρα από το ότι δείχνουν σωστή πλεύση της γάστρας, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για σκιέρ.

Μπορεί να δεχθεί ισχύ μηχανών έως 500ΗΡ, και συνήθως κυκλοφορεί είτε με έναν κινητήρα 350ΗΡ, είτε με δύο κινητήρες 250ΗΡ. Οι έξη (6) αεροθάλαμοι (ORCA 866 1670 dtex Textile, 1.500 gr/m2) διαμέτρου 62cm, προσφέρουν πλήρη πλευστότητα, αλλά και αντοχή στις καταπονήσεις.

 INFO 

Τα σκάφη της ALMARINE, παρόλη την υψηλή τεχνολογία και ποιότητα κατασκευής που διαθέτουν, είναι αρκετά οικονομικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Επειδή η εταιρία Skyfall Yacht Charter διαθέτει όλους τους τύπους των σκαφών προς ενοικίαση, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον ενδιαφερόμενο, να ενοικιάσει το σκάφος για να έχει πλήρη επίγνωση, πριν την αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Skyfall Yacht Charter

Τηλ. 2118001499 - Κιν. 6973567882

ΚατηγορίαΔΟΚΙΜΗ
Print
Back To Top