Στην 33η έκθεση ΝΑΤΕΧ έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της 14ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών στην Ιτέα από 15 - 17 Ιουνίου 2019

Του Σπύρου Πριόβολου

Στην 33η έκθεση ΝΑΤΕΧ έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της 14ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών στην Ιτέα από 15 - 17 Ιουνίου 2019

ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας

Με μεγάλη επισημότητα και τη συμμετοχή δεκάδων μελών και εκπροσώπων ομίλων από όλη την Ελλάδα, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της «14ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών» που θα πραγματοποιηθεί του Αγίου Πνεύματος από 15 έως 17 Ιουνίου 2019, με διέλευση του Ισθμού της Κορίνθου και προορισμό την Ιτέα. Μια διέλευση επάνω από 100 φουσκωτών, που θα διασχίσουν τα 3,5 μίλια της διώρυγας με χαμηλή ταχύτητα, μιας και το πλάτος είναι μόλις 24 μέτρα. Δυνατές συγκινήσεις γι αυτούς που θα βρίσκονται μέσα στα φουσκωτά. Οι εικόνες θα ταξιδέψουν όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο κόσμο όλο γιατί είναι πραγματικά εικόνες μοναδικές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσης Τεμπονέρας, μιας και το Υπουργείο του έθεσε υπό την αιγίδα του την δράση, ο βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, που υποστηρίζει την δράση στο νομό του αλλά και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Διώρυγας) κα Ελένη Σακισλή και φυσικά ο διοργανωτής της ΝΑΤΕΧ κος Δημοσθένης Βαρβέρης, τον οποίο ο πρόεδρος του ΟΦΣΕ ευχαρίστησε για την πολυετή βοήθεια που προσφέρει στους ομίλους των σκαφών.

Τόσο μεγάλος αριθμός σκαφών να διέρχεται μέσα από διώρυγα δεν έχει προηγούμενο και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστοποιηθεί και να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες.

O βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Πρώτος χαιρέτησε την εκδήλωση ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ένας άνθρωπος της θάλασσας που είχε συμμετάσχει και στην 11η Πανελλήνια στην Αλόννησο το 2016. Τόνισε την συμβολή τέτοιων εκδηλώσεων στην τουριστική προβολή και ανάδειξη θαλάσσιου τουρισμού, που τόσο σημαντικός είναι για την πατρίδα μας, προβάλλοντας παράλληλα και τον θαλάσσιο αθλητισμό. Ακολούθησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες δράσεις προβάλλουν τις ομορφιές τις πατρίδας μας και θα υποστηρίξει όσο μπορεί περισσότερο την αποστολή.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Διώρυγας) κα Ελένη Σακισλή, χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή του ΟΦΣΕ και τόνισε ότι όλο το προσωπικό θα είναι σε επιφυλακή, προκειμένου η διέλευση να γίνει με απόλυτη ασφάλεια.

Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΟΦΣΕ κ. Σταύρος Στεφανής ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην 32χρονη πορεία του ομίλου και τις δράσεις που πρώτος ξεκίνησε με την ονομασία «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου - Ελλάδος εικόνες», συνέχισε με τις δράσεις της ΕΟΜΟΦΣ και τον θεσμό των Πανελληνίων συγκεντρώσεων που ξεκίνησαν από το 2006, Στη συνέχεια ανέλυσε όλο το πρόγραμμα της 14ης Πανελλήνιας, που έχει δύο ενδιαφέροντα σημεία.

Τη διέλευση της διώρυγας, αλλά και την όμορφη Ιτέα που βρίσκεται στις παρυφές του ελαιώνα της Άμφισσας, πλησίον στον ομφαλό της Γης που είναι οι Δελφοί. Η διέλευση προγραμματίζεται για το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και αμέσως μετά κατά ομάδες θα πλεύσουν τα 40 μίλια ως την Ιτέα όπου θα γίνει η φαντασμαγορική είσοδος. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες που θα διανεμηθούν στους ομίλους. Ο πρόεδρος του Ο.Φ.Σ.Ε, παρέδωσε στους εκπροσώπους, φακέλους με ενημερωτικό υλικό για την εκδήλωση.

Ακολούθησε η ψυχή της διοργάνωσης, όπως τον αποκάλεσαν όλοι, ο Χρήστος Βανδώρος, γραμματέας του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση και τη φιλοξενία που θα παρέχουν στους επισκέπτες.

Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Διώρυγας) κα Ελένη Σακισλή

Η επίσημη παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις του εκπροσώπου της ΕΟΜΟΦΣ καθώς και εκπροσώπων ομίλων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσης «Πατραϊκός - ΙΑΣΩΝ – ΕΥBΟΪΚΟΣ – ΜΟΦΣ (Θεσσαλονίκης) – ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ (Βόλου)»

Ακολούθησε κέρασμα στο περίπτερο του ΟΦΣΕ, εκεί όπου σε πηγαδάκια, όλοι άρχισαν να ονειρεύονται την ώρα της διέλευσης.

Φυσικά καθ’ όλο το τριήμερο της έκθεσης ο Γραμματέας του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας Χρήστος Βανδώρος ενημέρωνε τους επισκέπτες της έκθεσης ΝΑΤΕΧ για την εκδήλωση, δίνοντας και ενημερωτικά φυλλάδια που είχαν εκτυπώσει γι αυτό το σκοπό.

Η 14η Πανελλήνια, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την πολιτική ηγεσία και των τριών φορέων, να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετέχει στην αποστολή.

Είναι ευκαιρία σε όλους τους κατόχους φουσκωτών σκαφών απ όλη την Ελλάδα, να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να βιώσουν την διέλευση της διώρυγας. Φυσικά λόγω και των διαδικασιών διέλευσης, τρόπου πλεύσης αλλά και οργάνωσης ελλιμενισμού στη μαρίνα της Ιτέας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με ομίλους φουσκωτών, προκειμένου να ενταχθούν στις ομάδες τους.
To περιοδικό ΣΚΑΦΟΣ θα είναι χορηγός επικοινωνίας και θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την εκδήλωση και το ταξίδι.

 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

ΚατηγορίαΦΟΥΣΚΩΤΑ
Print
Back To Top