14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουκωτών Σκαφών. Σύρος 10-13 Ιουνίου 2022 (+ VIDEO).

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουκωτών Σκαφών. Σύρος 10-13 Ιουνίου 2022 (+ VIDEO).

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – όπως έχει καθιερωθεί – πραγματοποιήθηκε η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουκωτών Σκαφών στην Ερμούπολη της Σύρου. Διοργανωτές ήταν ο τοπικός Όμιλος της Σύρου, ο ΟΦΣΕ και ο Ευβοϊκός. Η Ομοσπονδία ΕΟΜΟΦΣ βοήθησε την διοργάνωση, προσφέροντας χρήματα από το ταμείο της.

Ο καιρός ήταν κακός με 4-5 Bft καιρό, αλλά με δυνατό ανέβασμα των ανέμων (6-7 Bft) την Δευτέρα που ήταν και η ημέρα της επιστροφής. Αυτό αποθάρρυνε πολλούς, ώστε να μην ταξιδέψουν γι’ αυτή τη γιορτή των ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα μέσα από τα φουσκωτά σκάφη. Σίγουρα η απότομη αύξηση της τιμής των καυσίμων έβαλε και αυτή ένα λιθαράκι, ώστε η πλάστιγγα να γείρει και πολλοί να μην τολμήσουν να ταξιδέψουν.

Πάντως οι ελλείψεις δεν φάνηκαν και το λιμάνι της Ερμούπολης γέμισε από φουσκωτά από όλη την Ελλάδα. Η είσοδος ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή. Το βράδυ γιορτινό με υπέροχο φαγητό, βραβεύσεις, χορό και εντυπωσιακά βεγγαλικά.

Ο Όμιλος της Σύρου ξενάγησε τους επισκέπτες σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία της ιστορικής Ερμούπολης και όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την αρχοντική πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Πολλά σκάφη αναχώρησαν την Κυριακή για να αποφύγουν τον κακό καιρό της Δευτέρας. Αυτό τελικά δεν αποδείχθηκε και έμεινε μόνο ο φόβος.

Παρά τα προβλήματα η διοργάνωση ήταν υπέροχη και οι Όμιλοι συνεργάστηκαν άψογα. Όσοι βρέθηκαν στη Σύρο το απόλαυσαν. Συναντήθηκαν με φίλους από όλη την Ελλάδα. Συζητήθηκαν προβλήματα, ακούστηκαν γνώμες και εμπειρίες για σκάφη και όλα πέρασαν όπως είχαν προγραμματιστεί.

Ο Ντίνος Σιμιτζής του Ευβοϊκού Ομίλου ζήτησε την διοργάνωση της 15ης Συνάντησης και απ’ ότι φαίνεται του χρόνου θα είμαστε στη Χαλκίδα. Αυτό θα ψηφιστεί στο τέλος του έτους από την Ομοσπονδία, ώστε να υπάρχει και επίσημη ανάθεση.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

ΚατηγορίαΑΠΟΣΤΟΛΗ
Print
Back To Top